Как комуникира мафиот номер едно, който се укрива от 1993 г.

  • 04 август 2015 09:46

  • 5837
  • 0
Как комуникира мафиот номер едно, който се укрива от 1993 г.
©

Разследващите органи в Италия обявиха, че са открили как беглец номер 1 от Коза ностра комуникира със своите подчинени, използвайки написани на ръка бележки, заровени в пръстта или под големи камъни, намиращи се в овцеферма в Сицилия.

В извършени преди разсъмване вчера акции в Западна Сицилия полицията е арестувала 11 души, които са заподозрени в това, че помагат на Матео Месина Денаро да остане начело на Коза ностра, въпреки че се укрива от властите от 1993 г. Разследващите органи са описали как Месина Денаро ненавижда телекомуникациите и разчита на написани на ръка бележки или "пицини," за да предава заповеди.

Според властите бележките се оформят на стегнати снопчета и се крият под камъни или се заравят в почвата, докато посредниците не ги вземат. След като бъдат прочетени, те се унищожават.

През 1993 г. Месина Денаро бе осъден в негово отсъствие за организирането на бомбени атентати в Рим, Флоренция и Милано, които имаха за цел да сплашат властите в борбата им с Коза ностра. Дори и посланията, изписани на тайните бележки, обаче са кодирани. Сред арестуваните вчера е 77-годишният Вито Гондола, чиято работа е била да уведомява други членове на мафията за всяко ново съобщение.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини