Стотици варненци стигат до домовете си само по дървена стълба

  • 04 август 2015 08:48

  • 1766
  • 1
Стотици варненци стигат до домовете си само по дървена стълба
©

Стотици жители на Варна три месеца са без път до домовете си. Причината е липсата на улица заради свлачище, предизвикано от строеж, съобщи БТВ.

Единственият начин хората да стигнат до блоковете, в които живеят, е да минат по дървена стълба. Хората от три жилищни кооперации и десетки къщи стигат до домовете си единствено по дървена стълба, скована набързо. Принудени са да ходят сред прахоляк и кал. Достъпът с автомобили, в това число линейки и пожарни, е невъзможен.

„Всичко се носи на ръце, виждате стълбата. Тук деца, майки, оттук си носят всичко. Тук нагоре никой не може да влезе повече. Няма път, няма нищо”, заяви Георги Димитров.

Потърпевшите граждани споделиха, че вече се е случвало да бъде повикана линейка и се е наложило жената, която се е нуждаела от спешна помощ, да бъде изнесена на ръце.

„Изградихме ВиК мръсен канал, ВиК чиста вода, хората са готови, трябва да им осигурим само един багер, да утъпче това нещо, пътя, да настелят чакъла и фактически още утре пътят може да бъде готов и да се отвори”, коментира Христо Христов, кмет на район „Младост”. Това ще се случи още в понеделник.

Жителите на блокираните блокове обаче не вярват на властите. Те казаха, че са се надявали преди изборите общината да направи нещо, но дори това не е провокирало властите да им помогнат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1766 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
boiko kurva

2015.08.05 | 13:06

1
Kur za boiko pederasa, kur za gerb ybiici

Добави коментар

Водещи новини