Терзийски: Въвеждаме тристепенен широкообхватен метод за контрол на пътните полицаи

  • 04 август 2015 07:50

  • 2302
  • 1
Терзийски: Въвеждаме тристепенен широкообхватен метод за контрол на пътните полицаи
©

Имаме напредък с издирването на Емил Чачев-Ембака. С колеги от други служби работим по този случай. Това каза по БТВ директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски.

"Не мога да кажа дали той е в България или не е, за да не навредим на разследването, но имаме напредък", увери той.

Припомняме, че Емил Чачев се издирва, след като на участък от магистрала "Струма" край Сандански, се сби със служителя Николай Чивиев и го удари с камък, след което той почина. След като разбра, че жертвата му е издъхнала, Ембака избяга и оттогава е в неизвестност.

От началото на годината до месец юли направихме анализ, който установи, че въпреки камерите расте броят на жертвите на пътя. Към настоящите месеци ресурсите ни са ограничени и затова ще засилим патрулите на пътни полицаи, призна Христо Терзийски. "Въвеждаме тристепенен широкообхватен метод за контрол на пътните полицаи. Всеки служител, който спре автомобил и проверката не е заснета с камера трябва да докладва веднага, а след това и писмено. Това ще се случва само след явно нарушение на пътя", обяви той.

По повод опасенията на шофьорите, че ще бъдат рекетирани на пътя, Терзийски заяви: "Това не са толкова много на брой служители, срещу които има оплаквания". Българският полицай в голямата си част е честен и изпълнителен. Той дава всичко от себе си, работи със желание, за да служи на хората. В никоя система не може да гарантира, че всички служители са такива. В момента 120 автомобила са оборудвани с камери, но това не е достатъчно, за да се осигури нужния контрол. Затова мерките, които предприемаме са с цел намаляване на пътнотранспортните произшествия.

Служители на "Пътна полиция" ще стоят и на пешеходните пътеки, за осигуряване на безопасността на пешеходците, съобщи още Терзийски. Стратегията на държавата е 2020 г. да имаме с 50% по-малко ранени в сравнение с 2010 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.05 | 05:17

1
честни и ИЗПЪЛНИТЕЛНИ полицаи , това ме навежда на мисълта , / нормата / за написани актове чие дело е , явно няма честен ръководител, който да каже името публично , колкото до гонките , просто са сменили мястото , нали са Ваши момчета знаели са че идвате

Добави коментар

Водещи новини