Хирург без ръкавици взриви Фейсбук

  • 03 август 2015 21:30

  • 3644
  • 2
Хирург без ръкавици взриви Фейсбук
©

Хирургът Александър Филипович , служител в Клиничния център на Черна гора, постави снимка от операционната зала в профила си във Фейсбук, което предизвика бурни реакции в региона. На снимката се виждат петима от медицинския персонал и покрит пациент по време на операция.

Снимката от операционната зала сама по себе си е спорна, но това, което предизвика бурни реакции в обществото е фактът, че лекарят не носи хирургически ръкавици.

"Докторе, докторе. "You are breaking sterility". Къде са ти стерилните ръкавици, а? Да не споменавам фотографа в хирургическата зала, хе хе хе. Операцията е успешна, пациентът мъртъв - гласят коментарите на спорната фотография.

"Нека Таня не сме в Канада. Мило Джуканович в Черна гора забрани влизането на всички "бактерии", така при нас няма инфекции, отговорил един с весел коментар, а след това докторът отговорил, че "се къпе всяка сутрин, а си мие ръцете редовно, и че процентът на инфекциите е един промил ".

В Кодекса на медицинската етика и деонтологията се посочва, че лекарят изпълнява по съвест правилата по спазването на личната хигиена.

"Всяко медицинско лечение трябва да бъде последвано от зачитане на човешкото достойнство, личността, волята и правата на пациентите на самоопределение" - се посочва между другото в Кодекса.

Последвайте канала на

Novini.bg
3644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.06 | 19:39

2
Още не е започнала операцията. Следователно няма нужда ръцете да са ръкавици. Преди операцията някой от асистентите ще му сложи ръкавиците
хатакларъ КАПУТ УМРЯ СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА

2015.08.06 | 13:02

1
100% Е хатакист

Добави коментар

Водещи новини