Решават след месец, дали шефът на "Техномаркет" ще бъде екстрадиран в Италия (видео)

  • 03 август 2015 16:04

  • 2667
  • 0
Решават след месец, дали шефът на "Техномаркет" ще бъде екстрадиран в Италия (видео)
©

На днешното съдебно заседание не бе даден ход по същество на делото, относно искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за екстрадирането на Николай Китов, съсобственик на "Техномаркет", предаде репортер на Novini.bg.

Делото бе отложено за 14 септември. Защита на Китов, в лицето на адвокат Ина Лулчева, заяви пред съда, че има пропуски и издадената европейска заповед за арест няма превод. също така няма гаранции, че нейният подзащитник ще бъде върнат в България, след проведените следствени действия в Италия.

Съдът взе в предвид нейните искания и реши да даде 30 дни, в които италианските власти да предоставят информация относно Николай Китов, както и да дадат гаранции, че той ще бъде върнат в България, за да изтърпи мярката си или наложеното му наказание в Италия.

СГП поиска от съда да бъде променена мярката на Китов в по-тежка. В момента той е с мярка, наложена му от Софийски градски съд, парична гаранция в размер на 10 000 лева. Съдът остави това искане без уважение и мярката остава непроменена.

Преди заседанието Китов заяви пред медиите, че по същество това дело е прецедент и е насочено срещу българския износ. "Ако бъде допусната моята екстрадация, това ще е удар срещу българските износители. "Техномаркет" търгува с много държави. Ние изнасяме, както нашия бранд, така и други марки, но не сме длъжни да проверяваме купувача. Търговията с европейски страни, каквато е Италия, е без ДДС. Няма как ние да сме извършвали незаконна дейност", каза още Китов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини