Пет причини защо най-опасният престъпник ще остане на свобода

  • 03 август 2015 15:20

  • 3585
  • 0
Пет причини защо най-опасният престъпник ще остане на свобода
©

Нищо не би ощастливило повече мексиканското правителство от задържането отново на най-големия наркобарон в света - Хоакин „Ел Чапо“ Гузман. Освен ако властите не извадят някакъв късмет, обаче беглецът ще остане на свобода с месеци, ако не и години.

Невероятното бягство на Ел Чапо от най-охранявания затвор в Мексико злепостави мексиканските власти. Те обаче все още могат да изтрият срама, ако го заловят бързо. Някои мексикански държавници, сред които и президента Енрке Пеня Нието, са убедени, че това ще се случи, но вероятно би трябвало да са доста по-умерени, според El Daily Post.

Вероятността Ел Чапо да се върне в затвора скоро е много малка. Ето пет причини за това.

1. Той планира всичко внимателно.

Ел Чапо не е склонен да импровизира. Той търпеливо изпълни дързък и сложен план за бягство. Вероятността да е планирал със същата точност и първите си месеци извън затвора е много голяма. Почти сигурно човек може да заложи, че навън го чакат десетки скривалища.

Той също така вероятно няма да се задържа прекалено много време в никое от тях: през първите няколко седмици може да не спи на едно и също място две нощи подред. Ел Чапо също така вероятно разполага с множество автомобили, което му позволява да се придвижва, без да привлича внимание, както и редица начини за комуникация с неговите подчинени.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3585 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини