НАП ще прави ревизии на вестниците

  • 03 август 2015 12:51

  • 1393
  • 1
НАП ще прави ревизии на вестниците
© Getty Images/Guliver

НАП ще прави ревизии на вестниците за спазването на данъчното и осигурителното законодателство. Проверките обхващат периода на последните 5 години.

Доклад за данъчните рискове, изготвен през юни тази година, сочи, че съществува риск от избягване на облагане в сектора на издателите на печатни издания и това е главната причина за започналите контролни производства, съобщават от приходната агенция.

НАП допълват, че на значителна част от издателите не са възлагани ревизии от години и имат просрочени задължения към държавата. В момента се готви анализ и по отношение на електронните издания, като не е изключено ревизии да бъдат възложени и на дружествата, които управляват онлайн издания, предаде Дарик.

Институцията пояснява, че течащите контролни производства нямат връзка с редакционната политика на изданията, а са част от рутинната практика на НАП за оценка на риска от избягване на облагане и контрол по спазването на законодателството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.12 | 15:25

1
Защо НАП не направи ревизия на лихварите наречени, частни съдебни изпълнители...пълнителя започвам да го празня, един по един...

Добави коментар

Водещи новини