Застраховки с лимит до 50 000 евро за чужбина предлагат застрахователите

  • 02 август 2015 20:52

  • 1539
  • 2
Застраховки с лимит до 50 000 евро за чужбина предлагат застрахователите
© Gettyimages/Gulliver

Пътуването в чужбина е свързано с редица рискове – може да се разболеете, да ви откраднат багажа, да счупите крак или ръка и т.н. Затова е препоръчително да се застраховате срещу подобни рискове, предупреждава в. "Труд".

Застрахователите предлагат няколко варианта на туристически полици за пътуване в чужбина. Всеки от тях е разработен според предназначението на пътуването, срока на застраховката, вида на покритието, избраните лимити на отговорност, както и осигуреното обслужване.

Покритието на полиците е само за инциденти извън България. Тя не важи и за държави, в които застрахованият всъщност е отишъл да работи и е постоянно пребиваващ.

По полицата се покриват медицински разходи до предварително избран лимит на отговорност. Клиентите могат да избират от няколко различни фиксирани лимити вариращи от 2000 евро до 50 000 евро. Покриват се и разноски за спешно зъболечение до определен лимит, най-често от 150 до 250 евро.

При сключването на полица има изискване за максимална възраст на лицата - обичайно застраховки се правят за хора, които са на възраст до 80 години.

Съществуват и изключения от това правило, но ако се застрахова лице над тази възраст, цената на полицата се повишава в пъти. Друго ограничение е минималната възраст – застрахователите отказват да покриват лечението на бебета под 3 месеца.

Компаниите предлагат лимити, съобразени с потребностите на клиентите, както и в зависимост от цената на медицинските услуги в различните държави.

Последвайте канала на

1539 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
someone

2015.08.03 | 03:14

2
хванете ме знаете за къде мърши

2015.08.02 | 22:14

1
проблема е че НИКОЙ не признава хартйките Ви

Добави коментар

Водещи новини