Васил Велев : Новите цени на тока ще доведат до бедност и безработица (видео)

  • 02 август 2015 12:40

  • 3571
  • 5
Васил Велев : Новите цени на тока ще доведат до бедност и безработица (видео)
© Булфото (архив)

Новите цени на тока ще доведат до спад на доходите, загуба на работни места и ръст в цените на продуктите. Това каза Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) на пресконференция, организирана от четирите работодателски организации и двата синдиката по повод резултатите от националния протест на 29 юли срещу увеличението на цените на електроенергията от 1 август. На нея се огласиха и стъпките, които бизнесът предстои да предприеме след решението на КЕВР за цените в новия регулаторен период, предаде Агенция „Фокус”.

”Присъединяваме се към тревогата на останалите работодатели и синдикати след решението на КЕВР за драстично увеличение на цената за българската индустрия. Тази нова цена ще доведе до спад на доходи загуба на работни места, увеличение на цените на едро в магазини и всичко това ще се почувства пред следващите няколко месеца”, добави той. По думите му, за да не стане това работодателите и синдикатите се обединяват около общи искания и предложения.

„Ще искаме в първите си работни дни да бъде приет мораториум за присъединяването на всички производители на електро енергия, които продават по преференциални цени, какъвто мораториум има за шистовия газ”, обяви Велев. Друго от исканията им е да се преразгледа последния Закон в енергетиката и да се създаде пътна карта за краткосрочни и дългосрочни реформи, които да позволят България да влезе в средата на класацията по „добавка към обществото” в Европа.

„Сега заедно с Дания ще плащаме най-скъпата „добавка към обществото. Ако не бъдат чути нашите искания, ще организират нов протест през септември. Многохилядни множества поиска оставката на Иван Иванов още на 29-ти под прозорците на КЕВР, ние ще продължим тази процедура по съответния ред", каза още Велев.

Последвайте канала на

Novini.bg
3571 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.08.05 | 21:45

5
вашата безкрайна алчност ни води към мизерия и безработица

2015.08.03 | 14:43

4
То във България инвестиции няма единственият инвеститор е Българският гастарбайтер даже да съберат брутният вътрешен продукт и инвеститорите пак не могат да ги изпреваря. Ние сме единствената държава която разчита на хората работещи зад граница като роби за да се издържа държавният служител!
Боклук

2015.08.03 | 14:43

3
До бедност и мизерия води некадърнто и крадливо бизнес-управление. По добре българският бизнес да изчезне и да дойденемски, френски и китайски. Ще живеем по добре.
аз

2015.08.03 | 10:48

2
Какво ли разбира под бедност и безработица? Любопитно ми е какво е бедност за него? Сигурно да живее с 5 000 лв на месец. Колкото до безработица - ами не е редно да нарича олигарсите "безработни" - дори когато не работят, а са наели хора да им работят! Просто са ...... как да се изразя по-меко ..... "неработещи".

2015.08.02 | 15:32

1
Не вдигайте заплатите и ще може да си платите ддс-то.

Добави коментар

Водещи новини