Над 30 приземни етажа са наводнени след поройния дъжд в Русе

  • 01 август 2015 19:49

  • 2626
  • 0
Над 30 приземни етажа са наводнени след поройния дъжд в Русе
© Булфото (врхив)

Над 30 са наводнените приземни етажи на обществени и частни сгради след бурята в Русе тази нощ, съобщиха от кметската администрация.

Над 63 литра на квадратен метър за период от час и половина са се изсипали над Русе. В някои части на града водата е била над половин метър.

Общинската управа инспектира наводнените райони от ранните часове на деня и организира отводняването. Приоритетно служители на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" отводнява пътища и обществени сгради.

С най-голямата 3000-кубикова помпа се отводнява пътят към Свободна безмитна зона, която е в близост до Дунав мост. Наводнени са приземните етажи на сгради на държавни институции и на центъра за настаняване от семеен тип.

Екипи на почистващата фирма са работили на местата, където има проблем с оттичането на водата, почистват се още шахтите и калта по улиците.

"Количеството дъжд, което падна през нощта, е голямо и канализационната система не е в състояние да го поеме. Не сме спирали да работим по сигналите на гражданите и вече обстановката е овладяна. Нямаме населени места без ток към момента", заяви кметът Пламен Стоилов.

Точно преди две години, на 30 юли, в Русе са се излели 85 литра дъжд на квадратен метър, но за по-кратък период от време, припомнят от общинската администрация.

Последвайте канала на

2626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини