Вулкан изригна до мястото, където бе открито крилото на Боинг 777

  • 01 август 2015 18:30

  • 3975
  • 2
Вулкан изригна до мястото, където бе открито крилото на Боинг 777
© Gettyimages/Gulliver

Журналистите, пристигнали тази седмица на остров Реюнион, за да отразяват откриването на останката от крило на самолет, който се оказа изчезналият от полет 370 на малайзийските авиолинии, бяха посрещнати на остров Реюнион от друга зрелищна гледка - изригването на един от най-активните вулкани в света, съобщи Асошиейтед прес.

След като вулканът изпрати нагорещена до червено лава високо във въздуха в югоизточния край на острова, някои превъзбудени репортери си помислиха, че ще последва спешна евакуация и че издирването на останките от самолета ще бъде прекъснато, но това не стана, посочва АП.

Вулканът "Питон дьо ла Фурнез" (Върхът на фурната) е на повече от 530 хиляди години и е един от най-активните в света с повече от 160 регистрирани изригвания от 1600 г. Днешното му изригване е третото за тази година; предишните две бяха през февруари и май, отбелязва БТА.

Фонтаните от лава достигат до 40 м във въздуха и образуват конуси около 20 метра високи, обясни Яник Перел, пилот на хеликоптер, който развежда туристи над острова в Индийския океан на изток от Мадагаскар.

Туристическата обиколка включва и полет над вулкана, който се намира в Националния парк Реюнион, включен в списъка за световното наследство.

Питон дьо ла Фурнез не е смятан за много опасен, тъй като лавата му изтича откъм източната страна на планината през ненаселен район, известен като Гран Брюл, към морето.

Стотици туристи и местни жители се качиха на планината, за да наблюдават по-отблизо фойерверките на вулкана.

Последвайте канала на

3975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.02 | 13:34

1
vulkan ot prudnqta izliza ot guza na boiko kurvata

2015.08.02 | 13:34

2
Сам ли си го измисли? Браво, мъдри мисли!

Добави коментар

Водещи новини