Децата от лагера в Св. Влас болни от гастрит

  • 01 август 2015 18:19

  • 3267
  • 1
Децата от лагера в Св. Влас болни от гастрит
©

Пет са болните русначета от спортно-оздравителния лагер Мистрал 2 в Св. Влас, епидемия няма, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас след извършена проверка на 31 юли.

Там получили анонимен сигнал за десетки деца от лагера, заразени с вирус.

Междувременно новината за епидемия съобщи руски сайт, цитирайки името на една от спортните ръководители на руските деца.

По информация на "24 часа" министерството на туризма веднага е изпратило запитване до Министерството на здравеопазването и РЗИ – Бургас.

От получената информация ставало ясно, че се касае за 5 деца, които са били прегледани от медицински служители заради стомашно-чревни оплаквания. Иззети са проби и се очакват резултатите, но първоначалното заключение е, че 3 от децата са с диагноза гастрит, а други 2 – гастродуоденит.

Към момента наличната информация показва, че разпространените по-рано в медиите твърдения за „епидемия“ категорично не отговарят на истината, съобщават от министерството на туризма.

От РЗИ Бургас уточняват, че в комплекс „Мистрал“ 2 в Св.Влас почиват 360 деца и придружители, от които 90 от Молдова, 40 от Украйна, 30 от Полша и 200 от Русия. Осигурено е 24-часово медицинско обслужване от „Амбулатория за групова практика за специализирана медицинска помощ“ по Ортопедия и травматология д-р Стоян Христов.

25 деца от Русия се обслужват от „Амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ“ по Кардиология и вътрешни болести д-р Иванка Каменова в хотел „Панорама дриймс“, Свети Влас.

Групата от Русия е пристигнала на 27.07.2015 г. със самолет и ще почива до 10.08.2015 г.

Последвайте канала на

3267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ббб

2015.08.03 | 09:07

1
на Българското Черноморие ЗАДЪЛЖИТЕЛНОще хванете някоя болест.

Добави коментар

Водещи новини