Вписват странджанския манов мед като защитено географско указание?

  • 01 август 2015 17:54

  • 2803
  • 1
Вписват странджанския манов мед като защитено географско указание?
© Gettyimages/Gulliver

Странджанският манов мед може да бъде вписан в регистрите като "защитено географско указание". Това обяви земеделският министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри в Царево, където днес се откри фестивал на меда.

Министърът уточни, че регистрацията на марката ще повиши цената на продукцията на пчеларите.

По-рано днес тя обяви, че смята да предложи компенсаторни плащания по мярка по агроекология за земеделски производители, отглеждащи медоносни култури със задължението за паша на пчели.

Това компенсаторно плащане може да стане реално след приемането на нотификацията на програмата за развитие на селските райони. Подобни схеми вече се прилагат в други две европейски страни.

Фестивалът на мановия мед в Царево предизвика голям интерес сред чуждестранните туристи, а сапуните с мед и лавандула се превърнаха в хит на изложението, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

2803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
каката на баткото

2015.08.03 | 13:35

1
Вилианче бе кака ама и ти си много проздичка ,бе какиното - точно като модератора на този сайт! какво указание те е е...ло - наименование или запазена марка бе каки!

Добави коментар

Водещи новини