Москов: Когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, кой е победителят определя ДПС

  • 01 август 2015 10:13

  • 3935
  • 97
Москов: Когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, кой е победителят определя ДПС
© Булфото

Метли, шейни, нямат особено място в политиката, когато целта е една единствена – да се гарантира сигурност, стабилност. Това коментира министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в предаването „Събуди се” по повод страстите в парламента от последната седмица и разменените остри реплики между Реформаторския блок и ГЕРБ.

„В парламента надделя предизборната кампания”, смята Москов. „Истината е следната: Когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, кой е победителят определя ДПС. Това се случи в последната седмица”, допълни той.

Москов коментира всяко от решенията на парламента от последните дни, за които като „виновник” се сочи Реформаторският блок. Той увери, че антикорупционният закон на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще бъде приет: „Антикорупционно звено ще има и то с приемането на закона в началото на септември. Категорично!”.

„Кой е избрал Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на – очевидно не Реформаторският блок”, заяви той относно гласуването за омбудсман. Основният му аргумент е, че блокът е предложил Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет и няма как да е гласувал против собствения си кандидат.

„В думите на Борисов за начина, по който се държи блока в парламента, има много истина. Аз го изпитах лично на гърба си”, оплака се министърът.

Той обясни и защо реформаторите не подкрепиха два от трите въпроса на референдума. Според него, въпросът за мажоритарния вот е „некоректно и лошо зададен, за да не може да получи парламентарна подкрепа”. „Хората ще бъдат излъгани”, смята той.

„Президентът не ни е чул когато е формулирал въпроса”, каза Москов и добави, че дори хората да кажат „да” на мажоритарния вот, парламентът е този, който ще определи колко точно депутати да бъдат избирани мажоритарно – може да са 3, 5 или всичките 240.

„Въпрос, който е некоректно зададен, не би трябвало да е въпрос на референдума”, заяви Москов. „Аз нямам проблем да се явя на мажоритарен вот с тези, които упрекват РБ в момента”, допълни той.

Относно задължителното гласуване, министърът посочи: „Да вменяваме задължение на хората да гласуват, всъщност означава неразбиране на проблема”. „Промяната трябва да дойде от качеството на хората, които биват избирани”, изтъкна той.

„За мен тази структура на блока е изчерпана”, коментира Москов по отношение на Реформаторския блок. Според него, партиите в блока трябва да решат дали да бъдат една структура. Този разговор е отдавна назрял”, подчерта той.

„Без ясна структура, без ясно изработване на решения и орган, който да ги взема, не може да съществува”, смята Москов. По думите му, ако има слабост на блока, тя е свързана именно с това – структурата. Това, обаче, не означава разпадане на коалицията, посочи той.

Последвайте канала на

Novini.bg
3935 97

Свързани новини

Коментари 97

Добави коментар

2015.08.04 | 16:44

97
Чисто и просто коалиция БОСТАН

2015.08.04 | 16:44

96
KYR ZA BOIKO I MESTAN
Lyubo Angelov Член на АТАКА Бургас

2015.08.04 | 16:44

95
По комунистически Сидеров говори за национализация, но мълчи за руските афери с горива, банки и удобни играчи. Друг е въпросът за "дясно радикалната "Атака", която по комунистически плещи за национализация на това или онова, но пропуска най-големия кърлеж в икономиката ни - рафинерията на Лукойл, която за последните 6 години е отчела приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да са отчели и 1 лев печалба. "Дясно радикалните ''борци" от Атака също така упорито пропускат да се борят и с факта, че България плаща най-скъпия руски газ. Същите "борци" нито веднъж не подадоха сигнал в проку.ратурата или в НС за разследване на схемите на ДПС за източване на ДДС и пране на пари, за далаверата КТБ и финансирането на Пеевски, но подадоха сигнал срещу протестиращите българи, несъгласни с тази подмяна и гавра с политически принципи и национално достойнство.САМО ФАКТИ!
boiko e pazavrata na dps

2015.08.02 | 19:46

82
6izofrenika na kurvata boiko malko sa go ubali i samo draska ot zloba
Lyubo Angelov Член на АТАКА Бургас

2015.08.04 | 16:44

94
САМО ФАКТИ , нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения, освен че са прекалили със яденето на фъстъци??? Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ САМО ФАКТИ!
boiko e pazavrata na dps

2015.08.02 | 19:46

81
6izofrenika na kurvata boiko malko sa go ubali i samo draska ot zloba
Lyubo Angelov Член на АТАКА Бургас

2015.08.04 | 16:43

92
Братя сидерасти САМО ФАКТИ , нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ..Демокрация..? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ..Демокрация.., обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ..Демокрация.. че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.САМО ФАКТИ!
хората

2015.08.04 | 16:43

93
да и как продаде България /златния пръст/на турците .да обесим Волен .
boiko e pazavrata na dps

2015.08.03 | 08:18

88
6izofrenika na kurvata boiko malko sa go ubali i samo draska ot zloba
Lyubo Angelov Член на АТАКА Бургас

2015.08.04 | 16:43

91
Стигнах до извода, че българите сме изключително прост и нагъл народ. Защо не ни броят в Европа? Европейците са го разбрали преди нас.Да искаш да плуваш в мизерия, когато някой ти предлага да извади поне главата ти над лайната? Да забравиш какво е било допреди 5 месеца? Да забравиш, че лакеите на петата колона са искали (и почти успяха) да те сложат в краката на джуджето с имперски мераци? Да забравиш 11 млрд. дълг, за който могат да направят отчет само за един? Да забравиш тройния шлем? Да забравиш полицейското беззаконие срещу мирните протестиращи? Да забравиш командированите на границата мизерстващи? Да забравиш откраднатото? Да забравиш, че искаха да ти затворят устата с нови закони? Да забравиш удавените от миналата година? Да забравиш пееФ? Да забравиш белия автобус? ... Ми, щом си забравил всичко това, и като идиот обвиняваш тези, които искат поне нещо малко да направят за теб, значи не заслужаваш никакво уважение! Жалко. българино. САМО ФАКТИ!

2015.08.03 | 08:18

87
Психопат и малоумник като теб няма право да говори. Само не разбрах като какъв искаш да се докажеш със тъпите си постове..
boiko e pazavrata na dps

2015.08.03 | 08:18

86
6izofrenika na kurvata boiko malko sa go ubali i samo draska ot zloba

2015.08.03 | 08:18

90
И ГЕРБ и ДЕформаторите са си милата коалиция БОСТАН, Доган ги командва.

2015.08.03 | 08:18

89
бостанджийски тинтири - минтири :)

2015.08.03 | 08:18

85
BOIKEEEEE PAK LI TE SHIBAHA KURVOOOOOOO!
boiko e pazavrata na dps

2015.08.03 | 08:18

84
6izofrenika na kurvata boiko malko sa go ubali i samo draska ot zloba

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини