Мъж запалил колата си, след като блъснал дете

  • 01 август 2015 09:42

  • 5572
  • 0
Мъж запалил колата си, след като блъснал дете
© Булфото (архив)

Шофьор, блъснал дете, избяга и запали колата си, за да скрие следите, съобщиха от полицията в Монтана.

Местната полиция вече е заловила 29-годишния Николай Т. от село Крива бара. Във вторник вечерта след като приключил работата си, мъжът тръгнал от завода, в който работел в Лом, към дома си. Запалил автомобила си „Алфа Ромео“ и потеглил към село Крива бара. Преминавайки през село Сталийска махала на пътя група деца играели и карали летни кънки.

Докато карал покрай хлапетата, Николай ударил с автомобила си едно от тях – 14-годишно момче. Детето паднало на пътя и шофьорът, вместо да спре и да помогне, уплашено дал мръсна газ и избягал. По-късно обяснил, че е решил, че сгазил момчето и то е умряло. За да скрие следите си, отишъл край селото си и изоставил колата насред полето. После я запалил и се прибрал у дома си. Не пропуснал обаче да отиде и съобщи в полицията в Лом, че колата му е открадната, пише "Монитор".

Полицаите по сигнала започнали да издирват автомобила и ден по-късно го открили напълно изгорял в полето. Започнали разследване и нещо не се вързало във версията на лъжливия шофьор. Тръгнали да разпитват и така стигнали до катастрофата и от местните хора в Сталийска махала разбрали за инцидента. За щастие блъснатото дете било добре и се разминало само със силна уплаха.

Междувременно непълнолетен с мотопед прегази полицай и се опита да избяга. Инцидентът станал в четвъртък около 22,30 ч. на кръстовище в град Дебелец. 14-годишният тийнейджър не се подчинил на подадената му стоппалка и вместо да спре до полицейския патрул, ускорил скоростта. Единият от полицаите се опитал да застане на пътя му и да го спре, но младежът го блъснал и повалил на земята, след което опитал да избяга нагоре по улицата. Вторият униформен обаче успял да се намеси и да го спре. При извършената проверка било установено, че мотопедът е без регистрационни номера, а младежът е неправоспособен. Той е задържан за 24 часа и е дал показания в присъствието на родителите си. Пострадалият полицай е откаран в спешна помощ с контузия на крака и охлузна рана на ръката.

Трима са загинали, а 26 са били ранени в 23 тежки пътни инциденти през изминалото денонощие. Това съобщават от СБА, позовавайки се на данни от центъра за информация при направление "Пътна полиция". Има оасност за живота на трима от пострадалите. В района на столицата са били регистрирани 165 леки и 1 тежка катастрофа; 1 човек е бил ранен.

Последвайте канала на

Novini.bg
5572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини