Украйна приветства транш от 1,7 мрлд. долара от МВФ

  • 01 август 2015 06:39

  • 1517
  • 4
Украйна приветства транш от 1,7 мрлд. долара от МВФ
© Getty Images

Международният валутен фонд одобри отпускането на пореден транш от 1,7 млрд. долара, предаде ТАСС. Целта е да се стимулира икономиката на страната, растежът, както и да се върне доверието на пазарите.

Украинското правителство
приветства решението на Фонда и обяви, че средствата ще отидат за реформа на газовия сектор, борба с корупцията и подсилване на банковата система.

През март МВФ отпусна на страната 5 милиарда долара.

Програмата за оздравяване на украинската икономика четиригодишна. Предвижда се по време на нейното изпълнение фондът да подпомогне Киев с общата сума от 17.5 милиарда долара.

В края на месец май МВФ прогнозира 9-процентен спад на украинската икономика. Като основен дестабилизиращ фактор се посочва продължаващият конфликт в източната част на страната.

Последвайте канала на

БТА
1517 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Чоко

2015.08.06 | 20:21

4
С така наречените ''помощи'', МВФ пороботява страните. Не напразно Путин през последните години на своето управление успя да изчисти милиярдните задължения на Руссия и това за него бе приоритет номер едно. Колкото повече траншове получава определена страна - толкова по дълбоко затъва в блатото наречено МВФ.
браво

2015.08.06 | 20:21

3
Ай де новите роби прехванати от терористите.
1:1 булгаристан -укранистан

2015.08.06 | 20:18

2
познайте къде ще отидат милиардите-при олигарсите,а кой ще ги връща бедните шматки.
Жълти стотинтки за Украинците! - поздрав от МВФ

2015.08.06 | 20:18

1
Забележете сега какъв социално икономически катаклизъм ги чака украинците (обикновените граждани)!!! Никой не говори за това, но управляващите там водят страната си към банкрут и хиперинфлация. Това са местните Волен Сидеровци. Те могат само да пропагандират и крадат! Как се управлява и гради икономика не знаят. Странно как ЕС и САЩ се правят, че не ги виждат, когато стане въпрос за финансова помощ :) Не забравяйте, че и ние като украинците искахме да ни помогнат ЕС и САЩ. С какво ни помогнаха те? Защо САЩ и ЕС гго предотвратят? Защо не отпускат безвъзмездна финансова помощ?

Добави коментар

Водещи новини