Три фрази на успеха, които всеки иска да избегне, но не може

  • 31 юли 2015 20:39

  • 2859
  • 0
Три фрази на успеха, които всеки иска да избегне, но не може
©

Изглежда всеки има собствена версия на "Тайната на успеха." Ако напишете в Google на английски фразата "как да успея", излизат над 150 000 000 резултата.

Вътре в себе си знаем кои са повечето елементи на успеха: усърдната работа, отдадеността, визията, идеите, талантът, характерът, лоялността, екипната работа, стратегията, изпълнението, желанието, приспособимостта, отговорността и т.н., пише Entrepreneur.com.

Има и най-малко три други елемента, които са от съществена важност, ако искате да успеете, но те рядко се вземат предвид.

1. Страхът

Повечето хора имат доста страх, но обикновено не гледат на него като на мост към успеха. Всъщност страхът от успеха е една от основните причини, които ни възпират. Страхуваме се, че можем да изгубим приятелите си, хората могат да ни завиждат и да ни намразят или че очакванията за бъдещия успех ще бъдат още по-трудни за постигане. Има много начини, по които страхът може да ни ограничи, ако му позволим.

Погледнато от друга гледна точка обаче, страхът може всъщност да е пътеводен инструмент. Ако се страхувате да се обадите на потенциален клиент, да пуснете продукт, да кандидатствате за нова работа, да започнете нов бизнес или каквото и да било, спрете за момент, за да погледнете накъде сочи страхът. Не се поддавайте и не слушайте страха, а просто вижте той какво иска да избегнете. Това първоначално съпротивление е добра индикация за посоката, в която трябва да се движите и за която трябва да работите.

Предприемачите изживяват този опит всеки ден и и използват страха като GPS. Никой не е успял без известна доза страх и способност да продължава напред, въпреки страха.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини