Пуснаха новия участък от Лот 4 на магистрала "Струма"

  • 31 юли 2015 20:18

  • 4078
  • 7
Пуснаха новия участък от Лот 4 на магистрала "Струма"
© МРРБ

Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на магистрала "Струма" между Сандански и Кулата, информира МРРБ.

Новоизграденият участък бе инспектиран от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

С пускането на участъка придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места. Така транзитният трафик вече няма да създава затруднения и да застрашава с инциденти жителите в тях. По обекта са изпълнени около 90 процента от предвидените по договор дейности. В момента се изпълняват довършителни строително-монтажни работи.

Изгражда се етапната връзка за включване на движението от пътя в трасето на магистралния участък Сандански - Кулата. Изпълняват се и пътните връзки "Петрич-Кулата" и "Кулата-Петрич" при пресичането на пътя Петрич- Златарево.

Лот 4 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство на стойност 67 176 000 лв. е "АКТОР" АСД - Гърция. Строителният надзор осъществява "Пътинвест - инженеринг" АД. Договорът е за 356 419,20 лв.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4078 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
И Аз Съм Гост

2015.09.16 | 14:09

7
Абе... Чета коментарите под някоя и друга новина и се хващам за главата..... На всички новини има само негативни коментари..... Ей, народе, Вие какво направихте освен да плюете бе???? Няма Такава Държава!!! И Толкова Жалък Народ!!!! Няма........ Дано Поне С Плюенето Си Успокоявате Съвестта Си.... Продължавайте Смело!!!
1

2015.09.16 | 14:09

6
браво , че обещаха на хората и го изпълниха както до сега евала на бате БОЙКО!!!!
Доволно

2015.08.03 | 07:42

5
След седмица ще ги пробвам БРАВО!
ивчо

2015.08.03 | 07:42

4
Поне сега се строи 20-25г другите нищо не направиха!За толкова време, а претенции да управляват няма как да стане.Хората си отвориха очите.Нали за това се плащат винетки и всичко друго, да пътуваме удобно.
goct

2015.08.01 | 12:42

3
Mnogo ci prav-"I AZ CAM GOCT",na bylgarina "ogodiaq" nama dai um camo da plue,zatova cme na tzi xal,camo gupocti,4e i censura nama za proctotiite i vulgarizma....IDIOTI KOLKOTO ICKAS...

2015.08.01 | 05:32

2
АРТИСТИ С ЛИНТИЧКИ....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ТОВА СА ТЕ.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................ДРУГИ КАТО ТЯХ НЯМА.

2015.08.01 | 03:17

1
2 пoпа чак имаше

Добави коментар

Водещи новини