Тодор Танев: Само Борисов може да каже дали съм товар за ГЕРБ

  • 31 юли 2015 17:56

  • 2149
  • 1
Тодор Танев: Само Борисов може да каже дали съм товар за ГЕРБ
©

Не съм напълно в течение на разговорите в коалицията. Никой не ми се е обаждал в последните седмици от Реформаторския блок и от ГЕРБ по въпроси, свързани с техните отношения. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на образованието Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент по повод последните раздори в управляващата коалиция.

Тези въпроси ме засягат, но това преди всичко са разговори между парламентаристите. Моята работа е да завърша реформата в образованието. И аз работя по тях, добави той.

Попитан чувства ли се товар за ГЕРБ, Танев отговори, че това може да го каже само премиерът Борисов. Колко съм желан или нежелан - мисля, че през февруари имаше такива съмнения, но напоследък не съм чувал. Имаме чудесни отношения с останалите министри и мисля, че работя чудесно заедно с тях, както те работят чудесно заедно с мен, уточни министърът.

В отговор на въпрос дали ако реформаторите излязат от кабинета, той би ги последвал, Танев заяви, че би искал да остане в правителството до завършването на първата фаза на образователната реформа. Но ако това е невъзможно...това е друг въпрос, добави той.

По думите му реформата в образованието трябва да се направи така, че да се срещнат интересите на работодателите, родителите и учениците. Това трябва да започне - то няма край, но трябва да бъде направена първата крачка, каза министърът.

Помолен за коментар на случая с шефа на фонд "Научни изследвания" Николай Христов, който застреля приятел след запой, образователният министър каза, че с това още повече е "лъснал" фактът, че този фонд не е работил добре. Образователният министър заяви, че са взети мерки фондът да бъде "изправен на крака" и отрече твърденията, че прикрива злоупотреби в структурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.03 | 12:01

1
ТИ ПО ПРИНЦИП СИ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НЕ МИНИСТЪР НА ГЕРБ, ОЩЕ НЯМА МИНИСТЕРСТВО НА ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини