Работодателите да започнат да наемат и хора с увреждания иска Калфин

  • 31 юли 2015 13:24

  • 1843
  • 2
Работодателите да започнат да наемат и хора с увреждания иска Калфин
© Булфото

В момента хората с увреждания получават решения за тяхната функционална възможност и след получаване на решението на ТЕЛК евентуални проверки по това решение са единственото възможно действие. Този ресурс не трябва да се спестява.

Това коментира от парламентарната трибуна социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, помолен от народния представител Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.
Кадиев го попита какви са намеренията му по въпроса за Закона за интеграция на хората с увреждания.

Механизмът, който предвиждаме, е след издаване на медицинска експертиза да има медико-социална комисия, където да се реши какво може да се предпише за този човек. Аз искам хората с увреждания да са пълноценни и да са на пазара на труда. Да променим стереотипите при голяма част от работодателите, които не искат да наемат хора с увреждания, поиска Калфин.

В работни групи работим по изцяло нов закон за социалното осигуряване. Нищо не се прави за хората с увреждания без тяхното участие и на всяка стъпка те ще бъдат консултирани, категоричен бе министърът на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

1843 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Батко

2015.08.18 | 12:46

2
Калфа, кво да наемат, държава намалява с 80 лева това което е облекчението като наемеш такъв човек, не порпорционално с заплатата която взима. Казвам го от личен опит, стига с искания, хвани направи нещо после искай. Само се опитваш да прехвърлиш топката от единия двор в другия, аман от популисти.

2015.08.18 | 12:46

1
факт е че личности с увреждания работят , вижте министъра , без един работен ден реши че другите могат да работят до 65 години

Добави коментар

Водещи новини