Ципрас: Казах на Варуфакис да направи план за действие при Grexit

  • 31 юли 2015 13:15

  • 2573
  • 3
Ципрас: Казах на Варуфакис да направи план за действие при Grexit
© gettyimages

Имахме план какво да правим, ако бяхме излезели от Еврозоната, каза гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, предаде РИА Новости.

С тези думи министър-председателят отговори на въпрос на депутати, зададен по време на парламентарния контрол днес. Заявленията на подалия оставка финансов министър Янис Варуфакис, че във ведомството се е разработвал проект какви действия да бъдат предприети, ако Гърция излезе от клуба на държавите, които използват общата европейска валута (Grexit) предизвика скандал в южноевропейската страна.

"Ако нашите партньори и кредитори разработват план какво да правят в случай на Grexit, не трябва ли ние да бъдем готови за контрадействия?", заяви Ципрас. Той призна: Лично аз дадох поръчение на господин Варуфакис, защото институциите, с които водехме преговори, заемеха все по-твърда позиция.

"Ние нямахме и нямаме никакво намерение за Grexit. Но ние трябваше да имаме план за действие при извънредни ситуации", категоричен бе премиерът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2573 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Маймунакис

2016.02.15 | 18:49

3
Щяхте да го духате поне 50 год. напред като страна от Третия Свят и г.ъза ви да хване паяжина , каквито сте сръчни и работливи !!
АМЕРИКА Е НАЙ ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА

2015.08.03 | 07:58

2
рубла КАПУТ сириза КАПУТ путю КАПУТ хихихихихихихихихихихихихихихихихихихихихихихихихи

2015.08.03 | 07:58

1
Русия да ви бере греха , тя ви запали фитила да излизате от ЕС и когато бяхте готови на такава стъпка ,се отметна -- няма пари да ви издържа !!

Добави коментар

Водещи новини