Петима депутати напускат ПГ на БДЦ

  • 31 юли 2015 13:12

  • 3147
  • 8
Петима депутати напускат ПГ на БДЦ
© Народен съюз

Днес, 31 юли, народните представители от Народен съюз – Светлин Танчев, Георги Ковачев, Борислав Иглев, Румен Йончев и Явор Хайтов депозираха заявленията си за напускане на парламентарната група на БДЦ пред ръководството на групата, съобщиха от пресцентъра на Народен съюз.

Това им действие е продиктувано от отказа на депутатите на госпожа Ковачка да приемат в името на парламентарната група да фигурира и Народен съюз, коалиция, която включва пет от партиите, които се явиха заедно на парламентарните избори за 43-то НС. Депутатите от Народен съюз намират за редно политическите различия в групата да бъдат ясно дефинирани около трите основни политически представителства БДЦ – ББЦ и Народен съюз.

"Въпреки, че имаме обща отговорност пред избирателите, от която не бягаме, длъжни сме да заявим ясно различията между нас и колегите ни свързани, най-вече с промените в енергийните закони, безрезервната подкрепа към управляващите, която госпожа Ковачка и нейните депутати демонстрираха, възгледите ни за съдебната реформа и по ред други проблеми. Припомняме, че когато бяхме заедно на изборите, по никакъв начин не се ангажирахме с подкрепата за правителство на ГЕРБ. Ние не искаме след всяко гласуване да се разграничаваме от колегите си и смятаме за по-честно и спрямо избирателите и спрямо колегите-депутати всички да знаят, че съществуват две групи - тази на госпожа Ковачка и тази на Народен съюз. Депутатите на госпожа Ковачка веднъж вече нарушиха грубо нормалната политическа логика, като прекръстиха партията си с името на цялата парламентарна група – БДЦ. Още тогава ясно заявихме, че при това положение трябва групата да има ново име, защото ние не сме представители на партията на госпожа Ковачка – нито морално, нито номинално", пише още в съобщението.

"Депутатите от Народен съюз не приемат никакви пазарлъци – предоставяне на позиции и парламентарни постове, срещу това да бъде изпълнено най-естественото желание името на политическия им съюз да присъства в названието на парламентарната група. Затова и депозираме заявленията си за напускане, оставяйки на своите колеги да решат дали от септември да има обща парламентарна група. Нашите разбирания и тези на г-жа Ковачка за почтеност очевидно са още едно от нещата, по които се разминаваме и поради това държим да бъдем отличавани от БДЦ", завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3147 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Никола

2015.07.31 | 23:06

7
Единствено Календерска е свястан

2015.07.31 | 23:07

8
Май тези, дето се трансформираха от Барековата партия почнаха да съжаляват.Яжте на Ковашка пу.....
Джани

2015.07.31 | 23:04

5
Много е "стабилно" положението! Всички вън от политиката!

2015.07.31 | 23:05

6
Още малко и досущ ще почнат да се цепят.Сега като си раздават държавните субсидии, леле мале.Цирк "Буш".Ще се връщат при Бареката, но насрани!
КОЙ КОЙ ЗАПЛОДИ ДОЛНАТА МАСТИЯ гаджева КОЙ КОЙ

2015.07.31 | 18:38

1
ИЛИ Е КУЗОВ ИЛИ ДОГАН

2015.07.31 | 23:03

4
Кой ли?Т дето заплоди и жена ти!
черен барман от Варадеро

2015.07.31 | 18:38

2
Стига си питал!

2015.07.31 | 23:02

3
Новите Хаховци --една шепа ,а вдигат врява за 100 циганина !!

Добави коментар

Водещи новини