Анкара: Преговорите за Турски поток продължават (обновена)

  • 31 юли 2015 11:59

  • 2191
  • 4
Анкара: Преговорите за Турски поток продължават (обновена)
© gettyimages

Преговорите за изграждането на газопровода Турски поток продължават, каза посланикът на Анкара в Москва - Умит Ярдън пред РИА Новости.

Според дипломатическия представител разговорите за реализирането на проекта, предвиждащ доставяне на синьо гориво от Русия през представяната от него държава за Европейския съюз, не са в задънена улица. Той също заяви, че цената на газа не е решаваща в диалога. Дипломатът също посочи, че се обсъжда изграждането на една част на Турски поток и подчерта, че въпросът ще бъде обсъждан на ниво външни министри и ръководители на дипломатически централи.

По-късно руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че турската компания, която участва в проекта, ще получи отстъпка за руския газ. "В договора е записано: Турция има право да получава намаление в размер на 10,25%", каза той. Новак допълни, че нито кабинетът в Москва начело с Дмитрий Медведев, нито администрацията на руския президент Владимир Путин са получавали официално искане от страна на Турция за край на преговорите за газопровода.

По-рано бе съобщено, че Анкара и Москва са спрели диалога по въпроса.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2191 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.08.12 | 14:19

4
"Турски поток " може и да има , но при условията , които поставя Турция !! Това означава блядовете да ядат рязания и да викат ура !!

2015.08.12 | 10:09

3
Хи-хи-хи-хи-хи--- Явно Джуджетата са се обадили на турския премиер с молба да направи изявление в тяхна полза , иначе стават за смях пред целия свят !! Затова посланика на Турция се чуди какво да казва -- тези разговори винаги са се водели на високо ниво , а не на външни министри !!
someone

2015.08.10 | 13:22

2
а какво стана сега нещо май се оказа прибързана радостта на западните лизачи, дерзайте мили мои.

2015.08.04 | 16:54

1
Ха,ха ,ха , на българите им го показаха и не пожелаха дори секс ! Турски резняк ,ще опитат ,нашенци ! Газ за българите ,ама на куково лято ! Само ако се подложат на Ердоган ,за едно отцепване ,може и да им отпуснат малко газ ,а инак -редовен секс !И добро заплащане ,щото и тато на мама не дава ,без да му се плати !

Добави коментар

Водещи новини