Кърваво видео с убийство на крокодили шокира Джейн Бъркин, на чието име са кръстени чантите на Hermè

  • 31 юли 2015 10:54

  • 5553
  • 3
Кърваво видео с убийство на крокодили шокира Джейн Бъркин, на чието име са кръстени чантите на Hermè
©

Дамските чанти Birkin винаги са били считани за символ на социален статус. Сега модната икона и британска певица Джейн Бъркин е помолила компанията да премахне името й от продуктите си заради условията, при които се отглеждат и убиват крокодилите, чиято кожа се използва за направата на чантите, пише dnevnik.bg.

След разследване на международната организация PETA Бъркин заяви, че след като се е запознала с "жестоките начини, по които се убиват крокодилите, за да се направят чантите на Hermès, които носят моето име ... Аз помолих компанията да преименува Birkin Croco, докато не се предприемат мерки за приемането на международните норми".

Джейн Бъркин

Бъркин обяви, че се присъединява към петицията на актьора Хоакин Финикс "да изхвърли екзотичните кожи от гардероба си" в знак на протест срещу "милионите влечуги, убивани всяка година, за да се превърнат в обувки, чанти, колани и други аксесоари", предаде "Ройтерс".

Бъркин се съгласява продукти на Hermès да носят нейното име, след като се запознава с бившия шеф на компанията Жан-Луи Дюма през 80-те години на миналия век.

В отговор Hermès пусна следното изявление в списание People: "Джейн Бъркин изрази своите опасения относно практиките при убиването на крокодили. Нейните коментари по никакъв начин няма да повлияят на приятелството и доверието, което сме споделяли от много години. От Hermès уважаваме и споделяме нейните чувства и също бяхме шокирани от излъчените изображения."

"Във фермата в Тексас, където е заснето видеото, в момента тече проверка. Всяко нарушение на правилата ще бъде коригирано и санкционирано. Hermès уточнява, че тази ферма не принадлежи на тях и че доставените крокодилски кожи не се използват за производството на дамските чанти Birkin."

Знаменитостите са пословични любители на дамските чанти Birkin, като са готови да чакат с години и да плащат над 150 000 долара за тези продукти.

Миналия месец такава чанта от крокодилова кожа с диамантена закопчалка постави рекорд за най-скъпо продадената чанта на търг на "Кристис" в Хонконг, след като бе закупена за 220 000 долара.

Внимание, видеото съдържа кървави кадри и не е подходящо за хора със слаби нерви!

Последвайте канала на

Novini.bg
5553 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хлъц

2015.08.01 | 19:17

3
Кретените със западо-атлантически "ценности" се загрижили за бедните крокодилчета !!! Защото имат еднакъв начин на живот -- ежедневно удавят и разкъсват някое живо същество !

2015.08.01 | 19:04

2
Gledah videoto okolo 5pati i otkachih taq burkin golemi merki e predpriela kak ne se opita da gi sadi jadna za Park babichki umrete

2015.07.31 | 19:11

1
Що за мръсни същества.. Дайте им лицата, искам да ги направя на чанти и колани!

Добави коментар

Водещи новини