Депутат от ДПС: Антикорупционният закон не е за борба с корупцията, а за нейното управление

  • 31 юли 2015 09:45

  • 1473
  • 1
Депутат от ДПС: Антикорупционният закон не е за борба с корупцията, а за нейното управление
©

В последния си работен ден преди ваканцията депутатите ще обсъждат Закона за предотвратяване на корупция сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Антикорупционният закон мина през съответните парламентарни комисии. Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 проведе и отделни срещи с парламентарните групи, за да разясни и отговори на въпросите. "Безспорно и категорично ние имаме нужда от отделен законопроект, от комплексни действия – политически, правни, властови, институционални, за да можем реално да се справим с корупцията", каза в интервю за БНР Янко Янков, депутат от ДПС и член на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси.

Според него антикорупционният закон, по който парламентът започва работа, не е закон за борба с корупцията, а за управление на корупцията. "Създаваме един орган, който е пряка функция на изпълнителната власт. На всички е ясно, че орган, който е пряка функция на определена власт, той е зависим от тази власт и изпълнява нейните указания. Ако направим един анализ ще видим, че генератор на корупция в България е изпълнителната власт, защото там са парите, там са проектите. Не може орган, който е генератор за корупционни практики да създава механизъм за борба с тях", допълни Янков.

Депутатът смята, че България има нужда от абсолютно независим орган, който да се ръководи единствено от интересите на хората и държавата, а справедливостта да е основен елемент от неговата работа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1473 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джани

2015.07.31 | 16:49

1
На депутатите от ДПС не им трябва антикуропционен закон, защото няма да могат да си правят корупционните далавери!

Добави коментар

Водещи новини