ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите

  • 30 юли 2015 14:26

  • 2536
  • 2
ЧЕЗ започва извънредно отчитане на електромерите
©

Заради очакваните нови цени на електроенергията от 1 август, "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите, съобщиха от компанията.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството www.cez-rp.bg. Информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на евентуалните нови цени.

За да се гарантира максимална коректност при таксуването на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си на 31 юли и да подадат данните към компанията между 1 и 5 август.

Те трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, датата на самоотчет, клиентския номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от дружеството. Фактурите през август ще съдържат две стойности за използваната електроенергия - по стари и по нови цени.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.12 | 15:38

1
И какво ще получа че ви вършим работата.

2015.08.12 | 15:39

2
1 ot 5 (sredniq) :) sushtoto i vseki drug shte poluchi

Добави коментар

Водещи новини