ЕК даде рамо на фермерите

  • 30 юли 2015 14:02

  • 1953
  • 0
ЕК даде рамо на фермерите
© gettyimages

Европейската комисия направи още една крачка за подпомагане на фермерите в Европейския съюз, засегнати от руското ембарго, предаде РИА Новости.

Органът на изпълнителната власт на 28-те днес реши да удължи срока, през който ще бъдат отпускани средства за компенсиране загубите, понесени от производителите на селскостопанска продукция. "ЕК очаква мерките за подпомагане на хората, които отглеждат плодове и зеленчуци, да бъдат одобрени още през следващата седмица, а за производителите на мляко и млечни продукти мерките ще влязат в сила на 1 октомври. Пакетът ще остане в сила и през следващата година", каза прессекректарят на ЕК Мина Андреева.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 наскоро удължи въведената през 2014 г. забраната на внос на храни и напитки от Европейския съюз, Норвегия, САЩ, Канада, Япония и Австралия. 33-те страни въведоха санкции срещу Москва заради намесата на Кремъл във вътрешните работи на Украйна.

Днес се появи информация, че към ограниченията в търговията с Русия се присъединиха кандидатките за членство в ЕС Албания, Черна гора, членките на Европейското икономическо пространство Лихтенщайн и Исландия, както и две бивши съветски републики - Грузия и Украйна. По-късно официалният говорител на стопанина на Кремъл – Дмитрий Песков заяви, че Русия няма да стои безучастна и ще отговори на решенията на Киев и Тбилиси.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини