САЩ тествали нацистки летателен апарат в Розуел?

  • 30 юли 2015 12:05

  • 6718
  • 2
САЩ тествали нацистки летателен апарат в Розуел?
© gettyimages

Нова версия за инцидента в Роуел лансира германски филм, пише warhistoryonline.com

Според мнението на кинаджиите от западноевропейската държава САЩ са провели изпитания с летателен апарат, разработен от нацистите в концлагера Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) в Южна Полша. Инцидентът, станал преди почти 70 години в щата Ню Мексико, не е свързан с извънземен разум, а проект с кодово име Камбана, твърдят филмовите дейци. В края на Втората световна война американски и британски военни са получили достъп до засекретените технологии на Третия райх. Служители на военновъздушните сили на САЩ са намерили летален апарат под формата на камбана с диаметър три метра и задвижван с електрони. Освен това направеният от цветна мед уред бил трудно прихващан от радарите и той е било предшественика на невидимите американски военни самолети Стелт, допълват авторите на лентата. Според филма при по време на теста апаратът се е взривил във въздуха и паднал.

На 8 юли 1947 г. в комюнике на базата на ВВС на САЩ в Розуел пише, че служители на поделението със съдействието на местен жител са открили летящ диск. Ден по-късно военните заявяват, че неидентифицираният летящ обект (НЛО) всъщност е метеорологичен балон. Инцидентът и противоречивата информация дават основания на любителите на конспиративните теории да твърдят, че американската армия крие контакт с представители на извънземна цивилизация.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6718 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2015.08.18 | 23:31

2
Всички знаем че има извънземни....какво толкова. Ние си играем на развиващи се неандерталци, а те си играят на богове....

2015.08.06 | 09:41

1
германски филм ама правен от евреи

Добави коментар

Водещи новини