Тихомир Безлов: Жертвите на престъпления не подават сигнали, защото нямат доверие в МВР

  • 30 юли 2015 08:55

  • 1622
  • 3
Тихомир Безлов: Жертвите на престъпления не подават сигнали, защото нямат доверие в МВР
©

Тихомир Безлов, главен експерт в от Центъра за изследване на демокрацията, каза в интервю за БНР, че в сравнение с 2012-а година се отчита спад на битовата престъпност, но, според него, ситуацията е доста по-сложна.

Така Безлов коментира данните от неотдавнашен анализ на МВР, според който битовата престъпност е намаляла, а разкриваемостта се увеличава. "Точно това е нашето усилие – да покажем, че ситуацията е значително по-сложна и трябва да се коментират различни престъпления, които, според мен, се отклоняват от това, което МВР казва", заяви Безлов.

Той каза още, че Центърът отчета спад в последните 3 години, но това се дължи на все по-честата тенденция хората да не подават сигнал в полицията, след като стават жертва на престъпление, заради липса на доверие в институцията. "За мен беше много емблематичен случаят „Гърмен“. Броят на престъпленията, които МВР обяви, бяха четири, за полугодието, до момента, в който се случи инцидентът. Когато отивате при хората в Гърмен и ги питате дали са се оплакали в полицията, съвсем честно казват, че не са, защото няма смисъл, защото, когато няколко пъти са го направили, е нямало последици, на са им обърнали внимание, не са разкрили престъпленията", разкри Безлов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1622 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.31 | 09:41

3
хората нямат доверие не само в мвр но и на всички държавни институции.

2015.07.30 | 17:46

2
Всичко идва от ЕГН-то.
гошо

2015.07.30 | 17:46

1
Начело на държавата се е окопала една тлъста мутра,на кой да имат доверие хората?

Добави коментар

Водещи новини