Откриха останки от самолет на френски остров, може да са от изчезналия малайзийски боинг

  • 29 юли 2015 20:48

  • 3757
  • 0
Откриха останки от самолет на френски остров, може да са от изчезналия малайзийски боинг
© Getty Images/Guliver

Мистериозно парче от самолетно крило е било открито на брега на френския остров Реюнион в сряда сутринта. Сред хипотезите на специалистите е, че то е от малайзийския боинг, който изчезна безследно през март 2014 г., предаде Франс прес.

Дългата два метра останка е намерена край Сен Андре на източната част на острова от членове на асоциация, занимаваща се с почистване на крайбрежието. Загадъчното самолетно крило бе покрито с морски черупки, като че ли дълго време е стояло във водата, съобщиха свидетели.

Местната жандармерийска бригада за въздушен транспорт е започнала незабавно разследване, за да установи произхода на парчето от самолет. Издирват се данни като сериен номер, които могат да позволят идентифицирането на останката.

Според Ксавие Тителман, експерт по въздушна сигурност, не е изключено крилото да е от полет МН370 на Малайзийските авиолинии, който изчезна в Индийския океан на 8 март 2014 г. След като видял снимки от местната медия "Имаз прес Реюнион", специалистът написал в туитър, че има "невероятни прилики между крилото на "Боинг 777" и намерената останка, пише "24 часа".

Върху отломката имало надпис BB670. Този код не съответства на надписите на самолет или на сериен номер на машина. Но ако останката е от пропадналия малайзийски боинг, ще помогне за бързото му идентифициране, пише френското списание "Льо Поан".
"След няколко дни ще имаме окончателен отговор", казва Тителман. Фактът, че е открито парче на Реюнион - остров в Индийския океан и отвъдморски департамент на Франция, не означава, че изчезналият боинг е стигнал толкова далеч, допълва експертът. Ако се е разбил край Австралия, останките му може да са отнесени от морските течения и да са стигнали до острова след повече от година.

"Боинг 777" на Малайзийските авилинии излетя от Куала Лумпур за Пекин и час по-късно изчезна. Доклад на независими експерти, публикуван на 8 март - първата годишнина от тази най-голяма авиационна загадка, не дава никакво обяснение за изпаряването на машината и съдбата на 239 души, пътували на борда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини