4 десерта, заради които си струва да се научите да готвите

  • 29 юли 2015 15:36

  • 2871
  • 0
4 десерта, заради които си струва да се научите да готвите
©

Десерти с нежен и неповторим вкус, които са достатъчно изкушаващи, че да ви накарат да запретнете ръкави и да влезете в кухнята.

Леден ягодово-сметанов сладкиш с меренга.

Продукти:

* 60 гр. блат;

* 40 гр. пудра захар;

* 2 гр. ванилия;

* 15 гр. желатин;

* 100 гр. ягоди;

* 50 гр. сладко от ягоди;

* 100 гр. сметана (33 %);

* 10 гр. меренга;

* мента.

За меренгата:

* 1 яйце;

* 100 гр. захар.

Приготвяне: 1. Пригответе меренгата - разбийте в блендер яйчения белтък със захарта на гъста пяна и добавете лимонов сок. 2. Изсипете сместа в тава и я изсушете на 100 градуса за 2 часа. 3. Разтворете желатина в малко сметана и загрейте сместа. Разбъркайте до еднородно състояние сладкото, сметаната, пудра захарта, ванилията, сметаната с желатина. 4. Наредете блата, върху него сложете нарязани надлъжно пресни ягоди и сметанов крем. 5. Приберете в хладилник за 3 часа. Преди сервиране украсете сладкиша с меренга, сладко от ягоди и листенца прясна мента.
 

Десерти с нежен и неповторим вкус, които са достатъчно изкушаващи, че да ви накарат да запретнете ръкави и да влезете в кухнята. Леден ягодово-сметанов сладкиш с меренга Продукти: * 60 гр. блат; * 40 гр. пудра захар; * 2 гр. ванилия; * 15 гр. желатин; * 100 гр. ягоди; * 50 гр. сладко от ягоди; * 100 гр. сметана (33 %); * 10 гр. меренга; * мента. За меренгата: * 1 яйце; * 100 гр. захар. Приготвяне: 1. Пригответе меренгата - разбийте в блендер яйчения белтък със захарта на гъста пяна и добавете лимонов сок. 2. Изсипете сместа в тава и я изсушете на 100 градуса за 2 часа. 3. Разтворете желатина в малко сметана и загрейте сместа. Разбъркайте до еднородно състояние сладкото, сметаната, пудра захарта, ванилията, сметаната с желатина. 4. Наредете блата, върху него сложете нарязани надлъжно пресни ягоди и сметанов крем. 5. Приберете в хладилник за 3 часа. Преди сервиране украсете сладкиша с меренга, сладко от ягоди и листенца прясна мента.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/4-deserta-zaradi-koito-si-struva-da-se-nauchite-da-gotvite.43045.html

Прочети повече

Последвайте канала на

Нора Виткова
2871 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини