БАБХ: Случаят с леда от свинарник, доставян за Слънчев бряг, е изключение

  • 29 юли 2015 10:29

  • 1637
  • 1
БАБХ: Случаят с леда от свинарник, доставян за Слънчев бряг, е изключение
©

Случаят с доставката на лед за нощни заведения в Слънчев бряг от свинарник е изключение. Това каза за Фокус директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев.

Той увери, че не е имало възможност ледът да бъде доставян в други курорти. Д-р Митев подчерта, че проверките в заведенията по курортите са постоянни. „По действащия закон за храните заведението трябва да бъде регистрирано независимо от това дали е постоянен или временен обект. Условията за пускане на един обект от наша страна са абсолютно идентични, независимо дали обекта е постоянен или временен. Операторите, които си мислят, че при временен обект могат да отложат регистрацията дълбоко се заблуждават, каза още директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас.

По думите му освен рутинните проверки инспекторите проверяват и всеки обект, който забележат по пътя си. „Важно е обектът да бъде регистриран, защото само в такъв обект ние можем да влезнем и да направим пълна проверка. Само в такъв обект може да се проследи истинския път на храната от доставчика на продукта, начина му на съхранение, начина му на приготвяне и съответно начина му на предлагане”, посочи д-р Митев. Той допълни, че заведенията правят най-често нарушения при съхранението на сосове, които се излагат директно на слънчева светлина, а съхранението им задължително трябва да бъде в хладилници.

Последвайте канала на

1637 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай лозан

2015.07.29 | 14:57

1
Лед примесен с,свинска пикоч

Добави коментар

Водещи новини