Села с ултиматум за ремонт на разбит път за Гърция

  • 29 юли 2015 10:11

  • 1784
  • 1
Села с ултиматум за ремонт на разбит път за Гърция
©

Жители на петричките села Чучулигово, Марино поле и Кулата настояват за ремонт на обходния път за Гърция, който минава през населените места. Повече от 2 години целият трафик за и от южната ни съседка е през трите селища заради изграждането на Лот 4 на Автомагистрала „Струма", съобщава Стандарт.

Местните хора заплашват с протести, ако отговорните институции не вземат необходимите мерки за възстановяването на пътната настилка. „Необходимо е да се извърши рехабилитация на трасето възможно най-скоро. Защото валежите през есента ще отворят цели кратери по пътния участък. Затова до началото на септември искаме да се закърпи шосето" твърдят местни хора. Кметът на село Чучулигово Андон Карачоров увери, че в момента обходното трасе е осеяно с дупки, на места са се образували цели ями, които сериозно увреждат автомобилите и са предпоставка за възникване на пътни инциденти.

Пътният участък Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово – Кулата е рехабилитиран многократно до момента, но винаги пътната настилка е изкърпвана частично. Вследствие на изключително натоварения трафик на места е съсипана и се нуждае от спешен ремонт. Необходима е цялостна рехабилитация на платното за движение, тъй като предприетите мерки до момента са безрезултатни. От Агенция „Пътна инфраструктура" са уверили, че проблемът ще бъде решен. „Наясно сме, че приоритет сега е довършването на АМ „Струма", където се работи денонощно. Но няма да позволим след пускането на магистралата да ни забравят и да зарежат разбито обходното шосе. Готови сме и за протести, за блокиране на новата магистрала, ако не си изпълнят обещанието за ремонт на този път", категоричен е кметският управник на Чучулигово.

Последвайте канала на

1784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.29 | 12:57

1
Важни са магистралите.Хората-не.

Добави коментар

Водещи новини