Губернаторът на Орегон нареди да се намали употребата на вода

  • 29 юли 2015 07:08

  • 878
  • 0
Губернаторът на Орегон нареди да се намали употребата на вода
© Gettyimages/Gulliver

Губернаторът на Орегон Кейт Браун издаде заповед до щатските служби да намалят употребата на вода заради сушата, обхванала този американски щат на западното крайбрежие, предаде Ройтерс.

Целта на Браун е консумацията на вода да бъде съкратена поне с 15 процента до края на 2020 г. Службите в щата трябва да започнат да предават отчети за напредъка от ноември и след това всяка следваща година.

"Водата е основата на нашата икономика, общност, екосистеми и качество на живот", заяви Браун в декларация. "Усилията на щатските власти за справяне с климатичните промени трябва да включват и намаляване на потреблението на вода, чийто недостиг се налага като постоянна норма", добави тя.

В 23 от всичките 36 окръга на щата е обявено извънредно положение заради сушата - двойно повече в сравнение с миналата година.
Извънредни мерки за съкращаване на водното потребление бяха наложени по-рано тази година в съседните щати Калифорния и Вашингтон, сред които ограничения върху напояването.

Миналата седмица в Калифорния регулаторите наложиха рекордната глоба от 1,5 милиона долара на севернокалифорнийска иригационна система за неспазане на предписанията, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини