Община Пловдив осигури топъл обяд на 80 нуждаещи се

  • 28 юли 2015 14:31

  • 1252
  • 2
Община Пловдив осигури топъл обяд на 80 нуждаещи се
© Gettyimages/Gulliver

От 20 юли в община Пловдив започна социален проект по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от община Пловдив.

Безплатен топъл обяд - супа, основно ястие и хляб, получават 80 потребители от Пловдив. Хората, които са включени в проекта

"Осигуряване на топъл обяд в община Пловдив" са на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход; неосигурени, самотно живеещи лица с децата си, подпомагани по Закона за семейни помощи за деца.

Подбрани са по списъци, предоставени от Дирекция "Социално подпомагане" - Пловдив. Те ще получават топъл обяд до 30 септември.

Храната се приготвя и предоставя от Домашен социален патронаж. Консултиране за многобройните социални услуги в Пловдив и за достъпа до тях са част от съпътстващите дейности за участниците в проекта.

Проектът се финансира от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Операция тип - 3, схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 2014BG05FMOP001-03.01 "Осигуряване на топъл обяд".

Осигуреното проектно финансиране е в размер на 12 558 лв. Реализацията на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Пловдив развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

Последвайте канала на

1252 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.07 | 10:56

2
Хора разберете че трябва МАСОВО да гласуваме,и ако е възможно, защото на мен ми се струва невъзможно,и все пак ? Надявам се да изгоним герб дпс бсп Иначе ще бъдем ЗАЛИЧЕНИ, ТОВА Е ГЕНОЦИД!
гошо

2015.07.28 | 15:35

1
Вие НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ???Навън е 40 градуса,а вие топла супа раздавате!!!

Добави коментар

Водещи новини