От утре се затваря изцяло за движение кръстовището на Руски паметник

  • 28 юли 2015 13:40

  • 1689
  • 1
От утре се затваря изцяло за движение кръстовището на Руски паметник
©

От утре сутринта за 20 дни се затваря изцяло за движение кръстовището на Руски паметник. Осигурено е преминаването на автомобили на спешна медицинска помощ и пожарна и аварийна безопасност в локалното платно от страната на МВР болница. Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов при проверка на ремонта.

По думите му строително-монтажните дейности на кръстовището са изпълнени на 45-50 процента. Изграден е изцяло водопроводът и се довършва подмяната на канализацията в кръга. В момента се работи по конструкцията на зеления трамвай и се подрежда паважна настилка в зоните на локалните платна, продължава изграждането на тротоарите. От утре започва масирана работа по конструкцията на пътя, информира Христов.

Той съобщи, че като алтернативни маршрути шофьорите могат да използват булевардите "Пенчо Славейков", "Прага" , "Христо Ботев" и "Стамболийски". Трамвай номер 5 ще бъде заместен с автобус, като и до момента, който ще се движи по булевардите "Цар Борис Трети", "Пенчо Славейков", "Прага", "Христо Ботев", по "Александър Стамболийски" пред Съдебната палата и от там обратно по ул. "Алабин" с връзка за "Княжево".

Христов съобщи, че до десетина дни трамваят по "Цар Борис Трети" ще бъде пуснат, въпреки че ще продължи работата по пътната част. До края на август трябва да приключат пътните работи по проекта, каза зам.-кметът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1689 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.07.29 | 00:41

1
Ще поливат Паметника. Затова спират движението.

Добави коментар

Водещи новини