Референдумът е точно толкова важен, колкото и съдебната реформа, обяви Плевнелиев (видео+снимки)

  • 28 юли 2015 12:29

  • 2425
  • 13
Референдумът е точно толкова важен, колкото и съдебната реформа, обяви Плевнелиев (видео+снимки)
© Булфото

По повод искането на президента за провеждане на референдум през октомври - заедно с местните избори, на който хората да отговорят на три въпроса - за задължителното гласуване, за мажоритарния избор и за електронното гласуване, държавният глава реши да представи официална позиция от парламентарната трибуна в Народното събрание.

Искам да ви поздравя за постигнатото по-високо ниво на стабилност в държавата и за постигнатото широко политическо съгласие за промяна в Конституцията. Първите стъпки и смислени действия са налице, пожелавам успех в по-нататъшната ви дейност, обърна се към депутатите президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Силно подкрепям провеждането на дълбока и всеобхватна съдебна реформа и референдум. Затова инициирах повторно този референдум, той е точно толкова важен за бъдещето на България, колкото и съдебната реформа, категоричен бе Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Сезирах 43-тото Народно събрание с искане да се произнесе в референдум с 3 въпроса. Дължим на народа доверие, защото гражданското общество не веднъж показа своята привързаност към демокрацията. Пряката демокрация може да допринесе за повече стабилност, изтъкна президентът.



През последните години изборите в България вместо да внасят стабилност се превръщат в безкрайни обвинения за купен вот. Все по-малко българи остават изключени от политическия живот на страната, като не гласуват. Решението е в провеждането на референдум по изборните правила, подчерта Плевнелиев.

Така според него ще се внесе стабилност в държавата и качествено ще се промени политическата система.

Плевнелиев коментира трите предложени въпроса за референдум.

Относно първия - „Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?“, той посочи: „Заставам категорично зад многопартийната политическа система. Ще запазим партийното многообразие, но ще гласуваме и за избори“.

По втория въпрос, който гласи - „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?“, Плевнелиев заяви: „Все повече се увеличава партията на негласуващите. Задължителното гласуване е лекарство, което може да помогне на млада демокрация като нашата“.

Третият предвиден в референдума въпрос е „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно, по електронен път, по време на изборите и референдумите?“. Относно него Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отбеляза: „В съвременният свят всеки човек има възможността да учи и да работи, както у нас, така и в чужбина. Живеем в ерата на високите технологии, наша е отговорността да позволим на всеки българин да покаже своята загриженост към родината“.

„Нека днес покажем, че вярваме в суверена, за да можем утре да направим това доверие взаимно“, завърши словото си държавният глава.

Последвайте канала на

2425 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2015.07.29 | 21:44

13
Никак не ми е симпатичен.Защо ли?
плевела е

2015.07.29 | 21:44

12
офшорна фотоволтаична мърша и слуга на олигархията
Фори

2015.07.29 | 21:43

11
Някак си Плевнелиев не стои сериозно зад сериозните искания. След като създаде лощо впечатление на българския народ, че се води по заповедите на Борисов, той някак си олекна...

2015.07.29 | 21:43

10
роскооо подавай си ОСТАВКАТА че вече си нетърпим , по тъп по продажен и по идиотски изглеждащ пре.зи де.нт не сме имали

2015.07.29 | 21:40

9
щом тази продажна курва застава някъде значи е срещу интересите на народа.

2015.07.29 | 21:40

8
Това педерастче заставало "твърдо " ?! Баси ташака ! Това пуделче , което джафка срещу РУСИЯ очерня нас , българите ! В руската преса заради този негодяй пишат , че трябвало РУСИЯ да се извини на Турция за войната през 1878 г . !!!

2015.07.29 | 21:40

7
smurt za pedala prodajen rosen

2015.07.29 | 21:40

6
ROSENEEEEEEE DA TE SHIBAT V PU""TAKA

2015.07.29 | 21:40

5
Тая отрепка-Е, Г-Н - НИКОЙЙЙЙЙ !

2015.07.29 | 21:39

4
Никога не сме имали за президент човек с такъв олигофренски вид като този.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини