Petya Alexa и DJ Dian Solo предизвикват с неудобни въпроси и рага бийт в "Terminal 2"

  • 28 юли 2015 11:03

  • 1142
  • 0
Petya Alexa и DJ Dian Solo предизвикват с неудобни въпроси и рага бийт в "Terminal 2"
©

„Терминал 2 – да избягам или да се разхождам?“, това е въпросът, който задават ексцентричната българска певица Petya Alexa, която доскоро живя в Лос Анджелис и популярния DJ Dian Solo (Deep Zone Project).

Музикантите се запознават не в България, а на самия Холивуд Булевард в култовото "Pig and Whistle" – заведение, в което много световни звезди хапват преди филмови премиери и "Оскар" церемонии. По това време Petya Alexa живее в близост до популярното заведение, а DJ Dian Solo е на презокеанско турне. Двамата българи в Холивуд веднага намират общ език и решават да експериментират с нещо различно - "Терминал 2".

Зад закачливия рага бийт и лекoтата на парчето DJ Dian Solo и Petya Alexa задават някои въпроси по наболяла тема - за все по-увеличаващата се емиграцията на българи в чужбина. Самата изпълнителката завърши прослувутия Lee Strasberg Theatre and Film Institute в Холивуд и дълго живя сред звездите. Макар че там животът е интересен, тя признава, че да заминеш толкова далеч от родината си, е като да откъснеш едно дърво от корена му.

Видеото към парчето радва с добро настроение и характерните за Petya Alexa атрактивни танци. В него можете да видите изпълнителката, облечена в рокля от култовата сцена на сватбата от филма "Време разделно". Асоциацията с филма за "разделното време" не е никак случайна. Любопитното в клипа е, че няма художествена измислица, а реалната лична историята на изпълнителката. Участниците в сюжетната линия не са актьори, а нейни лични приятели и роднини. Балканските пейзажи пък са места от детството на Petya Alexa, която е израснала в красива България. Изпълнителката признава, че през годините, прекарани извън родината, точно тези родни места и хора са присъствали в сънищата и мечтите й.

Песента „Терминал 2“ е по музика и текст на DJ Dian Solo и Petya Alexa. Видеото е дело на Малин Миланов - Monty (Ice Cream)

Последвайте канала на

1142 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини