''Любовницата на Фройд'' от Карън Мак и Дженифър Кауфман

  • 27 юли 2015 15:24

  • 934
  • 0
''Любовницата на Фройд'' от Карън Мак и Дженифър Кауфман
©

Днес излиза от печат „Любовницата на Фройд“ – един дързък и провокативен портрет на забраненото желание, който свързва легендарния психоаналитик с Мина Бернейс, сестрата на съпругата му Марта.

Разказът в „Любовницата на Фройд“ (превод: Надя Баева, 352 стр., цена: 16 лв.) тече от името на Мина и не се свени да нахлуе в интимния живот на Зигмунд Фройд, за да разбули дълбоко пазена семейна тайна за неговия „женски кръг“. Имал ли е Зигмунд Фройд любовна връзка със сестрата на своята съпруга? И повлияла ли е тя върху радикалните открития на бащата на психоанализата? Вдъхновен от множеството спекулации по тази тема, „Любовницата на Фройд” смело развенчава митове и осветлява двойствената същност на един егоцентричен свят, в който жените са музи, но и сенки, обречени самотно да кръжат около самовлюбената фигура на гения.

Карън Мак и Дженифър Кауфман създават съвместно три романа, които многократно са заемали първите места в авторитетни американски класации за литература. Последният и най-дискутираният измежду тях – „Любовницата на Фройд“ (2013), се уповава на богат документално-биографичен материал. Романът е хипнотична история за предаността, измяната и всепоглъщащата бездна на сексуалното желание.

Последвайте канала на

934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини