Поругаха гробището в Петрич

  • 27 юли 2015 12:29

  • 2747
  • 3
Поругаха гробището в Петрич
© Булфото (архив)

Неизвестни са вилнели в гробищния парк в Петрич, изпочупили са вазите на няколко гроба, гаврили са се, като са размествали надгробни дървени кръстове. Поругани са шест гроба, съобщава „Струма”.

Възрастна жена вчера изрази негодуванието си: „Когато отидох на гроба на мой близък, който наскоро почина, с изумление видях, че на дървения кръст не пише неговото име, а друго. Загледах се по-внимателно и установих, че са разменени дървените кръстове на гробовете. Това нещо се случва за първи път. По принцип през зимата често роми, които живеят наблизо, взимат дървените кръстове и ги ползват за подпалки. Сега кръстовете не са взети, но са разместени, а някои и счупени.

На няколко гроба са счупени надгробните вази, стъклата бяха по надгробната плоча, явно там са си правили пикник. Нямат ли страх от Господ?! Бях свидетелка как един охранител пита момиче ромче дали знае кой е извършил тези неща, тя каза, че не знае, притесняваше хората, дошли да почетат близките си покойници, търсеше пари.

Охраната на гробищата трябва да е от млади и здрави момчета, въоръжени, и да е денонощна, или да се поставят видеокамери. Ромите живеят незаконно до оградата на гробищата, завзели са частни земи и се чувстват безнаказани, влизат когато си искат и правят каквото си искат в гробищния парк”, заяви петричанката. Близките на покойниците вчера са отстранявали пораженията, нанесени на 6-те гроба.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2747 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Смърт за крадливите ман/гали!

2015.08.20 | 21:45

3
Такива уруди не заслужават да живеят..........

2015.07.28 | 10:55

2
Ужас,има Господ!!!Как да не мразиш тази ракоподобна измет!!!

2015.07.28 | 01:53

1
boiko,boiko kurvata otkak e na vlast taka 6te e...

Добави коментар

Водещи новини