Обама вечеря с баба си в Найроби

  • 25 юли 2015 07:21

  • 3557
  • 6
Обама вечеря с баба си в Найроби
© Getty Images/Guliver

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се срещна на вечеря в ресторант-хотел в Найроби с една дузина свои родственици, предаде ТАСС.

На голямата маса Обама седна до своята доведена сестра Аума и баба си Сара. По-рано Аума го посрещна на летището заедно с кенийския президент Ухуру Кениата и другите официални лица, посочва ДПА. Сара Обама дойде заедно с дещеря си Масарт Обама и ръчноизработено столче от дърво като подарък за внука си.

Преди вечерята бабата на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, която всички наричат мама Сара, покани американския държавен глава да посети гроба на баща си в село Когело в Западна Кения и да му се поклони, но той няма да посети мястото, отбелязва ТАСС. Бабата обеща да приготви за президента традиционни кенийски ястия от риба, пиле и царевична каша. Мама Сара не е пряк роднина на Обама. Тя е била третата жена на дядо му, но президентът обича да я нарича "баба".

В Найроби Обама ще участва в Глобалната предприемаческа среща на върха и ще се срещне с кенийския си колега Кениата.
Това е четвъртата обиколка на Обама като държавен глава в Африка, но е първото му посещение в Кения.

Преди две години той не включи родината на баща си в своя маршрут, тъй като тогава преизбраният президент Кениата бе обвиняван от Международния наказателен съд за престъпления срещу човечеството. Сега обвиненията са снети.

Визитата протича при завишени мерки за сигурност. Около 10 хиляди полицаи са разположени в Найроби по данни на местни медии, цитирани от ДПА. Американските военноморски сили са в готовност в Индийския океан, а въздушното пространство е под засилено наблюдение от американската армия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3557 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Яна Ненова (йовчето)

2015.07.31 | 12:28

6
....имам в предвид тези,които смятат,че могат да завладеят и владеят света....в лицето на Барак Обама и САЩ ....корени-НАЙроби....
Яна Ненова (йовчето)

2015.07.31 | 12:27

5
НАЙ НАЙ РОБИ .......Найроби АФ АФРИКА лол

2015.07.31 | 12:27

4
На Обонго му е домъчняло за маймунските корени. Иска си на клона момчето.

2015.07.31 | 12:27

3
О баба вечеря с баба ! Толкова интересна новина ! Няма да спя тая вечер !
hahaha

2015.07.31 | 12:27

2
Тъй като е световно важна новина струва ми се, че е необходимо уточнението, че вечерята се е състояла в джунглата и са яли корени, а после сити и доволни са пренощували по клоните.

2015.07.31 | 12:27

1
И това ли вече е новина бе ,гъзове прости? пищете и за закуската му,за обяда му,за вечерята и кога ходи да сери.....

Добави коментар

Водещи новини