И "Мини Марица-изток" гасят големия пожар край село Дрипчево

  • 24 юли 2015 09:34

  • 1728
  • 0
И "Мини Марица-изток" гасят големия пожар край село Дрипчево
© Булфото

За потушаването на големия пожар, разразил се на 22 юли следобед край харманлийското село Дрипчево, по молба за съдействие от областния управител на Хасково "Мини Марица-изток" мобилизира техника, съобщиха от пресцентъра на мините.

От рудник "Трояново-3", който е най-близо до мястото на пожара, са изпратили булдозер, а от рудник "Трояново-север" - един влекач, за прокарване на просеки в труднодостъпната местност.

Техниката на "Мини Марица-изток" ще остане на мястото на пожара до пълното потушаване на огнената стихия.

Междувременно стана ясно, че пожарът в района на община Харманли е ограничен. Усилията на огнеборците са насочени в потушаването му в трудно достъпен участък на фронт около двеста метра. В останалите участъци огънят е загасен.

Пожарът възникна в сряда в землище на харманлийското село Дрипчево и нанесе поражения върху близо 3500 декара площи, от които 150 декара широколистна гора. Заради бързото му разпространение вчера от община Харманли обявиха бедствено положение.
Районната прокуратура в Харманли образува досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост в чужд имот.

Последвайте канала на

1728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини