Мениджърът на "Булстрад Арена" пред Sportal.bg: Това е бъдещето! (видео+снимки)

  • 23 юли 2015 16:14

  • 2678
  • 3
Мениджърът на "Булстрад Арена" пред Sportal.bg: Това е бъдещето! (видео+снимки)
©

Борислав Велков и Иван Драндийски са екип от началото на 2011 г., когато поемат ангажиментите по организацията за откриването, а впоследствие и управлението на новопостроената тогава „Арена Армеец“. Така те формират първия професионален мениджърски екип на спортна и развлекателна инфраструктура у нас.

Година по-късно завършват Европейския институт по управление на зали и стадиони в Лондон и Франкфурт. През 2014 специализират в Мадрид, а тази години придобиха ценни знания в сферата на логистиката и управлението на събития, продажбата на билети, изграждането на аудитория, спонсорските взаимоотношения, маркетинга на спортни и развлекателни мероприятия и пр. в Ню Йорк.

Часове преди откриването на „Булстрад Арена“ в Русе, един от двамата съуправители в „360 сълюшън“ ООД и мениджъри на най-модерната зала в България – Борислав Велков, се съгласи да говори пред Sportal.bg.

- Г-н Велков, месеци усилен труд, редица срещи, безброй договори, куп проблеми със сигурност, но и множество решения, сега, няколко часа преди откриването на „Булстрад Арена“, какво е чувството?

- Невероятно! За нас това е година и половина труд, но за русенци е над 30 години чакане. Хубавата новина е, че успяхме да превърнем един проект, стартиран през 1972 година, в най-модерната и функционална зала в България.

- Ако трябва с една дума да опишете емоцията, коя би била тя?

- Огромна радост, но може би и малко тъга, тъй като проектът навлиза в един нов етап. Да, имахме трудности при довършителните дейности, имаше някаква романтика дори, но всичко това вече е зад гърба ни.

- Успяхте да преборите негативните очаквания спрямо построяването и откриването на залата, тъй като, донякъде с право, у нас сме се нагледали и наслушали на презентации на предстоящи проекти, първи копки, обещания и пр. „Булстрад Арена“ обаче е факт. Това ли отчитате като най-голям успех?

 

- Това е едно от основните ни постижения. За разлика от много други обекти в България, при нас от момента на прерязването на лентата започва активният живот на залата. Тя има перспектива, има бизнес план, има предназначение. Залата има изключително натоварен график. Нещо повече, тук не говорим само за основната арена, а за допълнителните две също така, дори за фоайето, в което ще могат да се провеждат различни мероприятия.

- Преди няколко месеца отново бяхме тук с Вас, но залата имаше коренно различен външен вид. Тогава си говорихме, че сте били докрай уверени, захващайки се с този проект. Имало ли е обаче момент, в който сте се усъмнили, че всичко, което е било запланувано, може да не се случи?

- Безспорно имаше тежки моменти при довършителните дейности, при привличането на финанси. Съмнение обаче никога не е имало. Може би защото и основният инвеститор – г-н Пламен Бобоков, е изключително борбен и целеустремен човек и винаги ни даваше кураж, че нещата ще се получат. От друга страна, рано или късно, тази зала трябваше да бъде завършена.

- В случая говорим за публично-частно партньорство. „Булстрад Арена“ ли е идеален пример за това как бизнес и държава мога да си сътрудничат в името на спорта, културата и икономиката. Тази зала неминуемо ще се отрази ползотворно и на град Русе.

- Това е изключително важно и нека всички у нас – и държава, и общини, и бизнес, разберат, че това е бъдещето. Няма как да се постигне успех в такива големи мащаби, ако чакаме инвестиции само от едната страна. Трябва взаимодействие. В крайна сметка спортът вече е бизнес, развлекателната индустрия – също. Всяка една подобна зала ще има голямо социално значение не само за града, но и за региона, в който се осъществи. Това е естествен процес, който днес, в Русе, се реализира за първи път в България.

- Тази вечер ще бъде сложен краят на един етап и положено началото на друг такъв – по-трудното или по-лесното предстои?

- И двата етапа са трудни, но от моя гледна точка – на мениджър, въпреки че заедно с моя колега Иван Драндийски участвахме и в строителните дейности, по-трудното предстои.

- Г-н Велков, за финал, къде виждате „Булстрад Арена“ след година-две?

- Тя вече е фактор у нас. Стана такъв още преди да бъде открита, тъй като създадохме сайт и специален бранд – „Арена Русе“, както се казва, още преди да има покрив дори, и успяхме да разпродадем билетите за голяма част от предстоящите събития. Радващо е, че в такъв тежък икономически момент, голяма компания като „Булстрад Арена“ застана зад нас.

- Благодаря Ви и успех!

- Благодаря!

Последвайте канала на

Novini.bg
2678 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2015.07.25 | 13:46

3
Ами Кире , ако не се провеждат сега, в бъдеще ще започнат да се провеждат., нали за това се инвестира я. Обаче не са я довършили баш. Около сградата е катастрофа, отстрани има друг стърчащ строеж недовършен, няма и декорация никаква пред сградата. На самата сграда няма един надпис, човек би помислил, сив космически кораб с български двигател не може да излети. Иначе браво за инициативатахахаах. .
русенлия

2015.07.24 | 13:08

2
Яд ли те е Кире,завиждаи
Кире

2015.07.24 | 10:49

1
За какво им на тези в Русе такава мегаломанска сграда?Какви големи местни и международни спортни или други срещи се провеждат там?Поредното изхвърляне в стил - гигантска сграда на сред пустинята, като в Дубай.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини