Контакт с извънземни няма да завърши с добро

  • 23 юли 2015 15:39

  • 9546
  • 3
Контакт с извънземни няма да завърши с добро
©

Човечеството трябва да помисли два пъти, преди да осъществи контакт с извънземни, смята проф. Матю Бейли, който отговаря за търсенето на извънземен живот в университета на Мелбърн, пише "МегаВселена".

Ученият ще участва в проекта по търсене на контакт с извънземни цивилизации, който ще се финансира от руския милиардер Юрий Милнер по идея на Стивън Хокинг.

По думите на учения контактът с извънземни може да е опасен, тъй като, докато достигне сигнал на хиляди и милиони светлинни години, при самите изпращащи много неща може да се променят и не е известно в каква посока ще стане това, пише Интерфакс.

„Историята на слабите контактуващи цивилизации с по-напреднали няма да е щастлива“, отбелязва Бейли.

Съоснователят на Mail.ru Group и основател на DST Global Юрий Милнер влага 100 млн. долара от средствата на своята благотворителна фондация в проект по търсене на извънземни цивилизации.

Както разказва Милнер, идеолог на проекта е прочутият физик Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов. Вече са сключени договори с операторите на двата най-големи радиотелескопа в света – Green Bank Telescope в Западна Вирджиния (САЩ) и Parkes Telescope в Австралия, а също с оптичните телескопи Lick Observatory в Калифорния за наемане на „значителна част“ от времето за космически наблюдения.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
9546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Атанас

2015.12.09 | 18:18

3
"Извънземните" са отдавна на земята и са много подробно описани в Словото Божие.Математически и практически е вече доказано,съществуването на творящи и разрушаващи сили във Вселената.За съжаление тия които са на земята са от вторият вид: НЛО ,фигури по житни масиви, почукващи по маси и преместващи предмети кикита и барабашки.На църковно славянски език,се наричат демони(бесове).

2015.07.24 | 11:05

2
и как разбра...
FM

2015.07.24 | 11:05

1
Това е Заглавие от някой, извън-маточен.

Добави коментар

Водещи новини