Цените на тока от август по-ниски от тези, които трябваше да влязат в сила от 1 юли

  • 22 юли 2015 11:22

  • 1608
  • 1
Цените на тока от август по-ниски от тези, които трябваше да влязат в сила от 1 юли
©

Очаква се от началото на август цените на тока, които ще влязат в сила за бита и бизнеса, да са по-ниски от тези, които Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ беше разчела да влязат в сила от началото на юли. Това коментира пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов.

В отговор на журналистически въпрос Иванов каза, че при всички положения корекциите, които ще бъдат направени, ще бъдат към намаляване спрямо проекта за решение, който е бил изготвен и трябваше да е влязъл в сила от 1 юли. В никакъв случай няма да се стига до обратната тенденция - на повишаване на цените за бита и за бизнеса, добави той.

По думите му след публикуване на промените в Закона за енергетиката в Държавен вестник, което се очаква да стане в петък, КЕВР ще има основание да отрази промените, които настъпват в параметрите на ценообразуващите елементи и да се произнесе с решение до края на месеца. Смятам, че ще имаме достатъчно време, тъй като няма да създаваме нов ценови модел, коментира председателят на КЕВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.29 | 16:43

1
NE LUJETE XORATA PEDERASII

Добави коментар

Водещи новини