Махат незаконно прокарани водопроводни тръби в гърменско село

  • 21 юли 2015 12:38

  • 2190
  • 3
Махат незаконно прокарани водопроводни тръби в гърменско село
©

Водопроводът, който минава през гърменското село Ореше, е направен на решето от незаконни байпаси. Местните хора са се включили неправомерно и изразходват огромно количество вода, като не плащат и стотинка. Но скоро това ще бъде преустановено, а незаконните тръби ще се премахнат.

Там няма водомери. С решение на Общинския съвет от 2000 година водопроводната мрежа е собственост на ВиК-Благоевград, но дружеството не е влязло реално във владение. Над 100-те жители на селището поливат градини и ниви с водата, често оставят на сухо съседното село Крушево, в което живеят над 250 души, заяви днес общинският кмет на Гърмен Минка Капитанова.

Заради безводието в Крушево са в стачна готовност. Зависими сме от настроението на другоселците. Водопроводът първо минава през Ореше и там спират водата, когато си поискат. А при нас е кошмар с този режим. Ние не можем да се измием, а те поливат градини и ниви с питейна вода, за която не плащат нищо. Това не е нормално. Парадоксално е, че ние плащаме и сме на сухо, а те не плащат и имат колкото си искат вода, каза кметският управник на Крушево Явор Белов.

Заради проблема спешно в Гърмен пристигна вчера управителят на ВиК-Благоевград Росица Димитрова. "Разбрахме се да започнат акция по премахването на тръбите, които са незаконно включени към водопровода в Ореше. Законът е един за всички. Не може едни да плащат за вода, а други толкова години да не дават и стотинка", коментира кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2190 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Боби

2015.08.27 | 06:29

3
После се оправдаваме с ромите, а всъщност сме същите боклуци като тях.
калашник

2015.08.27 | 06:29

2
елате да видите как се краде вода в факултето,и то с разрешението на общината,,

2015.08.01 | 21:37

1
В Банкя има също незаконни тръби.

Добави коментар

Водещи новини