Рейтингът на Юлия Тимошенко скочи преди изборите

  • 21 юли 2015 09:57

  • 1521
  • 0
Рейтингът на Юлия Тимошенко скочи преди изборите
© gettyimages

Рязко увеличение отбеляза рейтингът на бившия украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, предаде РИА Новости.

Според проучване на социолози от Киев партията на Тимошенко "Баткившчина" би събрала 12,8% процента от гласовете на гражданите на източноевропейската страна, ако изборите бяха днес. Руската медия припомня, че при парламентарния вот през октомври 2014 г. политическата формация на Тимошенко получи едва 5,8 на сто от доверието на избирателите.

Допитването показва спад на популярността на партиите на премиера Арсений ЯценюкАрсений Яценюк Арсений Яценюк е украински юрист, икономист и политик. Роден е на 22 май 1974 г. в западния град и президента Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември. Тазгодишното изследване посочва, че "Народният фронт" на министър-председателя би получил само 1,6 на сто от гласовете на гражданите на източноевропейската страна, в сравнение с 22,1 на сто през есента, а политическата формация "Блок на Петро Порошенко" 13,3%, срещу 21,8 на на сто.

Според анализатори тежката икономическа ситуация и военната операция срещу проруските сепаратисти, провеждана от Киев в Източна Украйна, са подкопали доверието към държавния глава и премиера. Резултатите от проучването също може да бъдат показателни как вероятно ще гласуват украинците на местния вот, очакван на 25 октомври 2015 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини