Боевски: Скъса ми се чантата, купих си нова и стана белята

  • 27 октомври 2011 20:14

  • 16662
  • 28
Боевски: Скъса ми се чантата, купих си нова и стана белята
©

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник вечерта бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин. Боевски е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид, съобщи за "24 часа" източник от бразилската полиция вчера. От испанската столица той трябвало да продължи към София.

От багажа на олимпийския шампион по вдигане на тежести били извадени три омотани в найлон пакета с бяла субстанция. Направеният тест доказал, че става дума за кокаин. Наркотикът бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг.

Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи.

"Не мога да повярвам, с татко бяхме постоянно заедно и не съм забелязала нищо съмнително. Той се държеше нормално през цялото време", казала Сара Боевска.

Тя уточнила, че купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му пристигнали в Бразилия на 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина".

Гълъбин и Сара отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

След отпадането на Боевска на четвъртфиналите се приготвили да отпътуват. Заради скъсаната чанта обаче отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

По време на разпита олимпийският шампион по щанги от Сидни 2000 г. казва още:

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин."

Пред бразилските органи той премълчал за олимпийските си успехи, отбелязал само, че има спортно образование и по професия е фитнес инструктор.

В Бразилия дойдох единствено като придружител на дъщеря ми по време на състезанието, казал Гълъбин.

Близки на семейството разказаха, че той винаги пътувал със Сара, когато тя имала турнири зад граница.

От Министерството на външните работи вчера съобщиха, че са получили официално потвърждение от Федералната полиция в Бразилия, че Боевски е бил задържан в нощта на 24 срещу 25 октомври заради намерените в багажа му 9 кг кокаин.

Първоначално министерството отказа да се ангажира с точния размер на заловения наркотик, преди да бъде уверено по надлежния ред чрез посолството ни в Бразилия.

Съобщението на дипломатическата ни мисия се очакваше и в Софийска градска прокуратура, където ще бъде образувано досъдебно производство.

До вчера в прокуратурата все още нямаше официално потвърждение за задържането на олимпийския шампион, но обвинител №1 Борис Велчев увери, че Гълъбин Боевски ще бъде разследван и у нас.

Запитан дали между България и Бразилия има договор за правна помощ, Велчев каза: "И да нямаме, при условията на взаимност всичко е възможно."

От МВнР уточниха, че Боевски се намира в център за временно задържане в Сао Паулу и очаква да му бъдат повдигнати обвинения. Според източници от Бразилия обаче това вече е факт и той е в затвора "Пинейрос".

От министерството са предоставили на близките на задържания списък с имената на адвокати, които могат да поемат неговата защита.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16662 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
dd

2013.10.25 | 08:27

28
И това са 9 кила, сложи 5 кила куфара, тоя носи 14 кила куфар празен малоумен ли е, аз такова тегло във фитнеса само докато го занеса до стола и се уморявам, стига е говорил глупости ми да си признае и да си носи последствията.
среднощен ЕКСПРЕС

2011.12.30 | 11:20

19
Всички наркотрафиканти под ножа,ама буквално както го правят арабите.А що се отнася за Гълабин,уважавах го много като спортист допринесъл много за родината ни.Но сега ми падна много в очите. Да пренася дрога при това с дъщеря си .Що не го попитат защо не е дал стоката първо дъщеря му да я опита дали е качественна,та след това да го пуснат.А НА КОМЕНТАР 10 ЩЕ КАЖА КАКВО КАТО Е БЪЛГАРИН ИМА ЛИ ПРАВО ДА НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И ТРОВИ ХОРАТА????ЩЕ ТЕ ОСТАВЯ САМ ДА НАМЕРИШ ОТГОВОРА АКО ВЪОБЩЕ УСПЕЕШ!!!Добре само че нае гобарнаха в милата ни родина че щеше да се отърве.Асега ще лежи къде по гръб къде по очи и ще мисли дъъъъълго.
AlexK

2013.10.25 | 08:27

27
E sega - idiota neden,koito e shtial da trovi nashite deca - shte naychi Portygalski (pismeno i govorimo) , i Frenski - samo govorimo . Shte ima 15 godinki da gi ysavarshenstva. Taka my se pada .
AlexK

2013.10.25 | 08:27

26
Galabinke , Galabinke ....
Иван

2013.10.25 | 08:26

25
Хехе.Ние да не сме малоумни бе гълъбче :))) Явно толкова е заякнал покрай щангите,та не е усетил,че чантата му е нетипично тежичка пълна с 9кг : ))
.....

2011.12.19 | 18:24

3
Точно това щях да напиша. :D:D:D
MARIA KOSTADINOVA

2013.10.25 | 08:26

24
POJELAVAM USPEH NA BOEVSKI DANO SE OPRAVI I BG MU POMOGNE DA SE VARNE NA BG ZEMQ ,V BRAZILIQ E MNOGO STRASHNO ...TAM E AD DANO GOSPOD E S NEGO VQRVAM V NEGO 4E E NEVINEN
ZOMFG

2011.12.30 | 17:12

23
Ebati nagliq tip, ne useti li, 4e katro si kupi 4antata tq teji 9 kila!!!Verno 4e e zdrav i t.n. ama 9 kila sa si 9 kila.Ebati ploskoto obqsnenie...
zletaci

2011.12.30 | 17:11

22
кво се кефите ве срам нямате ли? българин в беда, ще го тикат в затвора в чужбина за кой знае колко години вие тука злорадствате, ако се случи на някой ваш близък добре ли ще е? егати злобното племе
pravosydie

2011.12.30 | 11:19

17
kvo da ni e sram. tui 4e v bylgariq pravosydieto vaji samo za obiknovenite hora, a pariliite se izmykvat beznakazano, ne ozna4ava 4e navsqkade e taka. kvoto si e nadrobil tvashe syrba....
da da

2011.12.30 | 11:16

13
ако пренася наркотици да си носи последствията . И нямам срам защото няма за какво

2011.12.30 | 11:21

21
Съдбата му е ясна. Бойката ще лежи бая годинки, това е сигурно. Добре че не го хванаха в БГ, че щеше да се размине като Ставийски.
dd

2011.12.30 | 11:21

20
До пост 14: Ти малоумен ли си бе ? - "Наркотикът бил скрит в стените на чантите" - Това ти е скрито отделение бе умник, според теб какво са направили извадили са му багажа насред летището, сложили са наркотика и са зашили стените на чантата ли, ти мислиш ли въобще ?

2011.12.30 | 11:19

18
Да се радва,че не е придружавал дъщеря си в някоя арабска страна

Добави коментар

Водещи новини