Хотелите в Ивайловград пълни с туристи

  • 17 юли 2015 14:50

  • 2369
  • 0
Хотелите в Ивайловград пълни с туристи
©

Хотелите в Ивайловград са пълни. След реставрирането на античната римска вила „Армира" туристическият поток се е увеличил с пъти. Върнатите оригинални мрамори и мозайки от Националния исторически музей са голяма атракция за посетителите, казва кметът на общината Диана Овчарова, цитиран от вестник "Нов Живот".

Екскурзоводите, които посрещат гостите и изнасят историческите беседи, няма да имат почивен ден това лято.
Радващо е, че туристите, които се ориентират към вила „Армира", са хора, които залагат на българското и посещават с голяма любов този обект. Идват семейства с децата си, които остават петък, събота и неделя в града.

Учудващо е, че последно време пристигат големи групи руски туристи. Наскоро три групи от по двайсет души са били в църквата в Мандрица. Силна е „атаката" от английски туристи. Сред държавите, от които са пребивавали туристи в Ивайловград, са Дания и Австрия, уточнява кметът.

В момента туроператорски агенции от Бургас търсят общината. Правят комбинирани маршрути, като обиколката на групите приключва с вила „Армира".

Както е известно, община Ивайловград получи за вила „Армира" първа награда на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за най-атрактивен туристически обект за 2014 г., припомня изданието.

Последвайте канала на

2369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини