Германия ще успокоява Израел за иранската сделка

  • 14 юли 2015 15:36

  • 2318
  • 2
Германия ще успокоява Израел за иранската сделка
©

Смятам, ще можем да убедим Израел, че споразумението с Иран е целесъобразно, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, предаде РИА Новости.

Първият дипломат на правителството на Федералната република начело с Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви днес, след като днес страната му и петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН (САЩ, Великобритания, Франция, Китай и Русия), наричани още Шесторката и Ислямската република постигнаха споразумение за ядрената програма на Техеран, че иска да проведе официални разговори с Тел Авив. "Мисля, че Израел ще смекчи позицията си след като се запознае подробно с всички аспекти на нашите договорености", поясни Щайнмайер във Виена. Той припомни, че позицията на Израел е отсъствието на споразумение е по-добро от споразумение на всяка цена. Официални представители на еврейската държава остро осъдиха сключената в австрийската столица сделка. Израел смята, че при евентуално разработване на атомното оръжие той ще бъде първата жертва на Иран.

В същото време редица световни лидери приветстваха договореностите. Споразумението бе одобрено от президентите на САЩ, Русия и Франция – Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, и турския министър на енергетиката Йълдъз Танер.

В Иран също приеха с радост новината, съобщена от президента на страна Хасан Рохани. Очаква тази вечер да се проведат демонстрации по повод сделката. Мероприятията ще започнат след залез слънце, защото е Рамазан. Мюсюлманите постят по време на свещения за тях месец през деня. След скриването на Слънцето вярващите се събират на вечеря – ифтар.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.15 | 06:45

2
с вазелин ще ги успокоява или без

2015.07.15 | 06:45

1
Онзи Хитлер им гледа отгоре сеира, с желание да слезне на земята само за една седмица и да им се "извини".

Добави коментар

Водещи новини